Úvod Novinky Filmy a seriály
Serpico: Sledujte skutočný príbeh o odhalení korupcie v polícii
Serpico: Sledujte skutočný príbeh o odhalení korupcie v polícii

Serpico: Sledujte skutočný príbeh o odhalení korupcie v polícii

V hlavnej úlohe sa predstaví Al Pacino, ktorý za svoju úlohu získal prestížne filmové ocenenie. Serpico v piatok v noci na Jednotke.

Ďalšia piatková noc s Al Pacinom a RTVS.

Nezmeškajte snímku Serpico, ktorá mala premiéru ešte v roku 1973, je to kombinácia životopisného filmu a drámy s kriminálnymi prvkami a pozrieť si ju môžete v piatok o 22:00 hod. na Jednotke.

Serpico vznikol podľa rovnomennej knihy novinára Petra Maasa.

Serpico

Ten spracoval skutočný príbeh policajta Franka ako dlhoročného člena newyorskej polície, ktorý svedčil proti kolegom v rozsiahlom korupčnom prípade.

Neváhal tak urobiť, hoci si veľmi dobre uvedomoval, že sám sa stane terčom ich pomsty.

Režisér Sidney Lumet sa rozhodol nakrúcať vo všetkých mestských častiach New York City, vynechal len Staten Island. Obrazy do filmu vznikali na 104 rôznych miestach.

Al Pacino pozval policajta k sebe domov

Na Minetta Street v Greenwich Village bol filmový dom hlavného hrdinu, skutočný Serpico pritom žil len o niekoľko blokov ďalej.

Chcel sa dokonca zúčastniť nakrúcania a vznik jednotlivých scén pozorovať z diaľky. Producent snímky si to však neželal a odôvodnil to tým, že by to mohlo skutočného Serpica rozrušiť.

Policajt sa však pred nakrúcaním stretol s Al Pacinom. Hollywoodsky herec ho dokonca pozval k sebe domov, aby spolu strávili niekoľko dní a mohli sa o celom prípade dôkladne porozprávať.

Zaujímavosťou je, že film nakrútili v otočenom poradí, ako sa skutočne odohráva. Al Pacino sa pustil do nakrúcania s dlhými vlasmi a fúzami, ktoré si postupne holil.

Scény, v ktorých vystupuje dohladka oholený, sa nakrúcali na záver.

Al Pacino získal za film Zlatý glóbus. Vyhral v kategórii Najlepší herec (dráma).

25 50 75 90
Zdroj: youtube.com/studiocanalcinemaclub

Živé vysielanie ??:??

Televízia