Úvod Novinky Filmy a seriály
Čo sa oplatí vidieť vo februári v kine? Jednoznačne film Slúžka
Čo sa oplatí vidieť vo februári v kine? Jednoznačne film Slúžka

Čo sa oplatí vidieť vo februári v kine? Jednoznačne film Slúžka

Príbeh dvoch žien z rôznych svetov, ktoré spojí viac ako len obyčajné priateľstvo. Novinka od Mariany Čengel Solčanskej v kinách od 2. februára.

Už čoskoro príde na plátna slovenských kín dlho očakávaný film Slúžka, ktorý inšpirovali skutočné udalosti.

Hana Lasicová , ktorej kniha sa stala jeho predlohou, sa pri písaní románu inšpirovala pestúnkou svojej mamy a tety – Magdy a Emílie Vášaryových .

Hanin otec, Milan Lasica , však pridal nápad, aby sa príbeh snímky točil okolo vzťahu dvoch dievčat.

Mladučká Anka odchádza zo Slovenska do Prahy , kde si ako slúžka nájde miesto v panskom dome. Prichádza do úplne iného sveta, aký predtým nepoznala.

Slúži v dome vysoko postaveného štátneho úradníka a jeho rodiny. Je súčasťou takpovediac neviditeľného personálu, ktorý to nemá v rodine z vyššej spoločenskej vrstvy jednoduché.

Dva svety, dve ženy, dve spriaznené duše

Svet však nie je úplne ružový ani na druhej strane. Resi, dcére pána domu svitá nádej, že by sa zo zlatej klietky raz mohla vyslobodiť.

sluzka4.jpg

Tiež však naráža na mnohé normy a pravidlá, ktoré je nútená dodržiavať. Dohodnutá svadba a manželské spolužitie nie je to, čo si mladá žena predstavovala.

Anka a Resi k sebe postupne hľadajú cestu a stávajú sa z nich spriaznené duše. Ich priateľský vzťah však zakrátko prerastie do čohosi silnejšieho.

sluzka5.jpg

Romantická dráma Slúžka, ktorá vznikla v koprodukcii RTVS , bude v kinách od 2. februára .

Vo filme uvidíte Danu Droppovú, Radku Caldovú, Vicu Kerekes , Zuzanu Mauréry , Aňu Geislerovú, Karela Drobného, Lukáša Pelča, Petra Nádasdiho a ďalších.

25 50 75 90
Foto: Igor Stančík

Živé vysielanie ??:??

Televízia