Úvod Novinky Filmy a seriály
Tieto sa oplatí vidieť: Tipy na filmy z koprodukcie RTVS
Tieto sa oplatí vidieť: Tipy na filmy z koprodukcie RTVS

Tieto sa oplatí vidieť: Tipy na filmy z koprodukcie RTVS

Mnohé už premiéru mali, mnohé premiéra ešte len čaká. V kine či na televíznej obrazovke.

Rozhlas a televízia Slovenska je najväčším koproducentom filmov na Slovensku. Mnohé, ktoré ste nedávno stihli vidieť na striebornom plátne, sa už čoskoro dočkajú aj televíznej premiéry.

Jedným z nich je aj Zakliata jaskyňa v réžii Mariany Čengel Solčanskej V rozprávkovom príbehu pre celú rodinu si zahrali viaceré známe mená.

Medzi nimi aj Martina Zábranská. Mladá herečka sa v snímke objavila po boku Táni Pauhofovej, Marka Igondu či Ondřeja Krausa.

Za zmienku stojí aj film Zátopek – životopisná dráma o známom športovcovi a viacnásobnom zlatom olympionikovi.

Film zachytáva nielen zlomové momenty Zátopkovej kariéry, ale aj osudové stretnutie s celoživotnou láskou. Je to jeden z najlepšie hodnotených a najinšpiratívnejších filmov minulého roka.

Šulíkov Muž so zajačími ušami je zasa komédia, ktorej prvotnú premiéru prekazila pandémia koronavírusu, no nakoniec sa jej podarilo dostať k divákom. A zožala veľký úspech.

Filmoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť

Premiéru ešte len majú pred sebou Piargy, ktoré vznikli na základe známej novely od Františka Švantnera. Niekoľko ukážok z filmu sa objavilo aj v oficiálnom klipe ústrednej melódie.

Judit Bárdos a Daniel Fischer, Piargy

RTVS sa podieľala aj na výrobe filmov Obeť, v ktorom je hlavnou postavou matka bojujúca za spravodlivosť svojho syna či Svetlonoc v réžii Terezy Nvotovej, ktorá za film už stihla dostať prestížne ocenenie.

O plánovaných premiérach v kinách či na televíznych obrazovkách RTVS, ale aj o všetkom podstatnom sa dozviete na našom webe a sociálnych sieťach. Sledujte náš Facebook aj Instagram.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia