Úvod Novinky Filmy a seriály
Vstúpte do Klubu bitkárov. Brad Pitt vám nič nedaruje
Vstúpte do Klubu bitkárov. Brad Pitt vám nič nedaruje

Vstúpte do Klubu bitkárov. Brad Pitt vám nič nedaruje

Snímku, ktorá vznikla na základe knižnej predlohy a nadchla milióny fanúšikov po celom svete, sledujte v piatok v noci.

Jednotka odvysiela v piatok v noci kultový film Klub bitkárov. Hovoríte si, že ste ho už videli niekoľkokrát? Verte, že aj my, no oplatí sa ho vidieť znova.

V snímke od režiséra Davida Finchera sa stretla výnimočná zostava hercov. Medzi nimi aj Helena Bonham Carter, ktorú poznáte aj ako Bellatrix Lestrange z filmov o Harrym Potterovi.

Helena Bonham Carter

Nesmieme zabudnúť ani na Brada Pitta, Edwarda Nortona či Eiona Baileyho.

Vo Fight Club-e (ako sa snímka volá v origináli) si zahral aj hudobník Meat Loaf či Jared Leto, neskôr známy ako frontman americkej rockovej skupiny Thirty Seconds to Mars.

Dodnes mnohí filmoví fanúšikovia krútia hlavami. Klub bitkárov totižto nezískal ani jedného Oscara, ušla sa mu len nominácia v kategórii Najlepší strih zvuku.

Zopár faktov, ktoré sa oplatí vedieť

  • Brad Pitt si počas nakrúcania zlomil zub. Opraviť si ho mohol nechať až po dokončení. Hodilo sa to k jeho drsnému imidžu.
  • Brušné svaly Brada Pitta boli údajne také pevné, že si o ne Edward Norton zlomil palec.
  • Známy herec si vraj neprial, aby si Klub bitkárov pozreli jeho rodičia. Tí však na tom trvali a pri niekoľkých scénach to okamžite oľutovali.
  • Edward Norton aj Brad Pitt sa na nakrúcanie filmu pripravovali na pravidelných lekciách bojových umení. Trénovali box aj taekwondo.
  • Ešte predtým, kým sa producenti definitívne rozhodli pre Brada Pitta, filmovú úlohu ponúkli inému hercovi. V Klube bitkárov si mal zahrať Russell Crowe.
  • Posledná scéna filmu – s padajúcou budovou – dala tvorcom poriadne zabrať. Vo filme patrí k najnáročnejším a pracovali na nej 14 mesiacov.
  • Klub bitkárov mal premiéru 10. septembra 1999 na filmovom festivale v Benátkach.
  • Vznikol na základe knižnej predlohy od Chucka Palahniuka.
25 50 75 90
Zdroj foto: 20th Century Fox

Živé vysielanie ??:??

Televízia