Úvod Novinky Filmy a seriály
Daniel Žulčák o seriáli a konkurze: Vyberajú sa zladení partneri
Daniel Žulčák o seriáli a konkurze: Vyberajú sa zladení partneri

Daniel Žulčák o seriáli a konkurze: Vyberajú sa zladení partneri

Daniel Žulčák známy ako Géza Violovský zo seriálu Čas nádejí prezradil, čo sa mu na seriáli najviac páči.

Prvé riadky scenára sa mu dostali do rúk pred konkurzom. Po jeho úspešnom absolovaní si prečítal celé texty, ktoré ho veľmi zaujali.  „Potom, keď ma vybrali, tak som dostal scenáre. Prečítal som si to a veľmi sa mi to zapáčilo.“

V rámci konkurzu je dôležité nájsť dvojicu hercov, ktorá k sebe pasuje. Vytvorenie dobrej chémie medzi postavami môže výrazne ovplyvniť divácky zážitok.

„Ten konkurz je o tom, že vyberáš ľudí k sebe, ako pasujú,“ vysvetľuje herec. „Dostaneš nejaké texty, ktoré sa máš naučiť. A v nejakom priestore na jednu kameru skúšaš rôzne situácie a to, ako sa zladíš s partnermi.“ Jeho hereckou polovičkou sa tak stala Dominika Morávková – Zeleníková.

Pôvodným zámerom scenáristky Scarlett Čanakyovej bolo natočiť historický film. Myšlienka na seriál prišla až neskôr na podnet profesorky Mileny Jelinek, ktorej Scarlett Čanakyová predstavila svoju filmovú víziu.

Napriek upustenia od pôvodného zámeru, seriál si zachoval isté prvky filmovej výroby, čo ocenil aj herec Daniel Žulčák. „Zaujímavý a iný je v tom, že sa to veľmi podobá filmovej výrobe. Je na to omnoho viac času a je tam omnoho viac behov pri istých obrázkoch,“ hovorí.

Okrem toho, na seriáli oceňuje jeho historický kontext a celý scenár prispôsobený dobe, v ktorej sa dej odohráva. „Je to vlastne dobovka, kde sa hráme 100 rokov dozadu. Aj tá reč je trochu iná, aj ten scenár je taký. Snažíme sa priblížiť tej dobe. To sa mi na tom najviac páči.“

CAS_NADEJI_06_1.112.1.jpg

Natáčanie seriálu vrátilo hercov na začiatok dvadsiateho storočia. V období veľkých geopolitických zmien, ktoré sa kruto pohrali s osudmi mnohých ľudí a celých rodín.

„Ten život ako taký v bol náročný vtedy a aj to obdobie v ktorom žili a vysporadúvali sa nejako s tou politickou situáciou, ktorá sa diala,“ hovorí Daniel Žulčák.

Na druhej strane, aj na tomto náročnom období nachádza niečo pozitívne, čo v súčasnosti často chýba. „Taký jednoduchší život, pomalší, nie taký ktorý vedieme dnes. Ráno si tu a poobede si niekde inde a večer sa zase vrátiš. A urobíš 500 kilometrov. To bolo také jednoduchšie.“

Seriál Čas nádejí môžete sledovať každú nedeľu o 20:30 na Jednotke. Odvysielané časti sú dostupné v archíve RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia