Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Milan Zimnýkoval: Na hudobnom festivale by som sa cítil ako v práci
Milan Zimnýkoval: Na hudobnom festivale by som sa cítil ako v práci

Milan Zimnýkoval: Na hudobnom festivale by som sa cítil ako v práci

Preto v lete obľubuje práve gurmánske festivaly. Čo iné mu počas letných dní chutí a vonia?

"Toto leto sme zaočkovaní a zodpovední, takže zatiaľ tiež nejdeme nikam, ale zas Slovensko by sa mohlo uraziť, že nikam. Pôjdeme na naše obľúbené miesta, kam radi chodievame."

"Poprosím drahých spoluobčanov, aby tam v tom čase nechodili. Chceme to len pre seba - my si fakt vystačíme zo Slovensko," odpovedá so smiechom moderátor Milan Zimnýkoval na otázku, aké sú jeho letné plány.

Doma najlepšie

Po tomto vyjadrení by sa mohlo zdať, že je domased. Opak je však pravdou, on aj jeho rodina sú „domachodi" - cez leto majú totiž veľmi radi prechádzky práve našou krajinou.

„Milujeme Liptov - Jánsku dolinu a Ždiar. Aj v jednom, aj v druhom prípade ideme na istotu, stále na to isté miesto. A sem tam vyskúšame iné miesta. Teším sa, že dcéra už bude môcť vnímať Slovenské miesta, ktoré patria do povinnej výbavy," hovorí.

Preto asi nikoho neprekvapí, ak aj toto leto strávia Zimnýkovalovci práve v Jánskej doline. „Ja sa teším na svätý pokoj a kuchyňu môjho kamaráta a jedného z najobľúbenejších kuchárov," dodáva Milan Zimnýkoval.

Dovolenka Milana Zimnýkovala.jpg

Tipy na výlet od Milana Zimnýkovala

Okrem Jánskej doline na konci so Stanišovskou jaskyňou a Liptovským dvorom (kde je podľa moderátora - gurmána top kuchyňa na Slovensku) odporúča Milan aj tieto miesta na dovolenku:

  • Ždiar - viac ho obľubuje v zime, no zažil tam aj úžasné leto v chalete
  • Solivar, časť Prešova - s kúskom Španielska, kde nájdete oázu pokoja a prvotriednych služieb
  • Bratislava - ideálna na zážitkové hodiny dejepisu či už na Devíne alebo v Jurkovičovej elektrárni
  • Levoča - odporúča Múzeum majstra Pavla:

„Tu sa dá prežiť Posledná večera, ako keby ste sedeli pri stole s apoštolmi tak, ako na oltári v chráme svätého Jakuba. Pre mňa to bol silný zážitok. Byť tak blízko, to v kostole nedáte," opisuje zážitok.

Milan Zimnýkoval na dovolenke s rodinou.jpg

Letné hity

Milan Zimnýkoval je známy svojím vrúcnym vzťahom k jedlu a gastronómii, preto ani počas jeho leta nesmie chýbať grilovačka a k dobrému jedlu z grilu zase bazalkovo-uhorková limonáda. Avšak pre niekoho typické letné jedlo lečo, však moderátorovi vytvorí kyslý výraz na tvári. „Nenávidím lečo, pretože si myslím, že je to najzbytočnejšie jedlo na svete," prezrádza.

Športu sa príliš počas letných dní nevenuje, obľúbil si však prechádzkya letné podujatia.

„Z festivalov mám rád len tie gurmánske, keďže roky som robil tie hudobné, nevyhľadávam ich. Cítil by som sa ako v práci. A z knihami to nepreháňam. Väčšinou dočítam to, čo cez rok rozčítam. Ale nerobím si komín s knižnými trofejami," dodáva Milan Zimnýkoval, ktorého budete môcť vidieť už na jeseň v novej šou o pečení Pečie celé Slovensko.

Cez leto si vie oddýchnuť aj pred televíznou obrazovkou. „Prekvapila na Trojka. Jednak preto, že sledujem, ako vyzerala telka, keď som bol dieťa a aký progres zaznamenala."

"Potom sa smejem nad začínajúcimi umelcami, ktorí sú dnes legendy a teším sa, že som toho súčasťou. Napríklad ma prekvapila repríza hudobnej hitparády Chart_one z roku 2006, ktorú som moderoval a bolo to psina, kukať sa na seba. Bol som si sám smiešny. Ale taká bola doba," uzatvára so smiechom Milan Zimnýkoval.

Zdroj fotiek: Instagram Milana Zimnýkovala

25 50 75 90

Galéria

Zimnýkovalovci vo Vysokých Tatrách.jpg Zimnýkovalovci na dovolek.jpg Zimnýkovalovci.jpg Zimnýkovalovci aj so psíkom vo Vysokých Tatrách.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia