Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Stovky komentárov, tesný víťaz. Kto upiekol najlepší koláč na plechu?
Stovky komentárov, tesný víťaz. Kto upiekol najlepší koláč na plechu?

Stovky komentárov, tesný víťaz. Kto upiekol najlepší koláč na plechu?

Viac ako 800 hlasujúcich na Facebooku Pečie celé Slovensko si vybralo svojho favorita spomedzi 12 rodinných koláčov z 1. epizódy.

Na facebookovom profile najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko sme v utorok (4. októbra) vyhlásili súťaž spojenú s hlasovaním.

Fanúšikovia šou aj pečenia mali napísať, ktorý z 12 rodinných koláčov na plech od finalistov v prvej epizóde ich zaujal najviac.

Do piatka rána (7. októbra) napísalo svojho favorita neskutočných 842 ľudí. Komentáre sme v redakcii na webe rtvs.sk spočítali a tu sú výsledky.

Top 3 rodinné koláče na plech

3. miesto - Dunajské vlny od Lucky

Dunajské vlny od Lucie.jpg

S počtom hlasov 117 sa na treťom mieste umiestnila cukrárka Lucka a jej Dunajské vlny. Koláč inšpirovaný receptom od porotkyne Petry Tóthovej s originálnymi čokoládovými košíčkami na vrch chce ochutnať či upiecť takmer každý siedmy komentujúci.

2. miesto - Dominikov tvarožník od Milky

Dominikov tvarožník od Milky.jpg

Pekárka týždňa Milka so svojím koláčom, ktorý venovala synovi Dominikovi, očarila 161 komentujúcich. Dominikov tvarožník sa stal favoritom najmä vďaka kombinácii tvarohu, ovocia a korpusu s vlaškými orechami.

1. miesto - Štedrý koláčik od Ďoďa

Štedrý koláčik od Ďoďa.jpg

Víťazom sa s tesným náskokom stal východniar Ďoďo, ktorého Štedrý koláčik narobil chute až 197 komentujúcim fanúšikom na Facebooku Pečie celé Slovensko.

Ako by sympatický pekár charakterizoval svoj koláč?

"Pri vybere koláča na plechu ma hneď napadol štedrák. Koláč, ktorý v sebe skrýva vstrvy jemne kysnutého cesto prevoňaného škoricou a badiánom, vrstvou orechov, maku, lekváru a tvarohu. Kombinácia chuti, ktorej nik nemôže odolať a pri spomienke na štedrák každému ihneď napadne kruh najbližších počas sviatkov. Verím že si môj koláčik na plechu pripravíte na Vianoce aj vy."

Recepty na všetky rodinné koláče na plech ako aj ďalšie recepty z prvej epizódy nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

Nezabudnite už v nedeľu o 20:30 hod sledovať na Jednotke druhú epizódu Pečie celé Slovensko 2. Ako sa bude dariť súťažiacim môžete sledovať aj online na webe rtvs.sk aj v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia