Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Marián: Šou už budem pozerať s ľahkosťou
Marián: Šou už budem pozerať s ľahkosťou

Marián: Šou už budem pozerať s ľahkosťou

Prihlásil by sa  sympatický motorkár a colník aj tretíkrát do Pečie celé Slovensko? Koho tipuje vo finále? Dozviete sa v rozhovore.

Tretím pekárom, ktorý opustil najsladšiu šou RTVS, sa stal vtipom sršiaci colník a vášnivý motorkár Marián.

Po rozprávkovom kole zazvonil zvonec a jeho pekárskej rozprávky, aspoň v šou, bol koniec. Rovnako, ako vypadnutí Marek a Domi, aj Marián v živom rozhovore na Instagrame Pečie celé Slovensko prezradil viac o zákulisí šou aj o sebe.

S kým si najviac rozumel? Pečie lepšie on alebo jeho manželka? Akou pralinkou by chcel byť? A boli porotkyne prísne? Dozviete sa v zázname.

Neboli sme súperi, ale priatelia

"Veľmi veľa mi dala účasť v šou, no neviem, či by som šiel znova," odpovedal Marián na otázku, či by skúsil šťastie v pekárskej relácii aj po tretíkrát.

Marián totiž bol na kastingu už v prvej sérii šou. Ako však dodal: "Chcem nechať priestor aj druhým ľuďom, aby sa niečo naučili."

Zo šou odchádzal unavený, ale spokojný, aj keď mu bolo ľúto, že opustil partiu skvelých ľudí. "Neboli sme totiž súperi, ale priatelia. Super bolo, keď sme sa cez prestávky v natáčaní bavili o pečení a dávali si rady, veľa som sa naučil."

Medzi súťažiacimi nemá favorita, najlepšie vychádzal s Markom, s ktorým býval aj na izbe. Drží palce však všetkým a ako uviedol, porotkyniam nezávidí. "Majú nesmierne ťažké rozhodnúť, nie kto je najlepší, ale kto vypadne."

Mariánove výtvory

Ananásové pokušenie - koláčom na plech, ktorý vo vysielaní nazval Marián aj orgazmom, odštartoval usmiaty colník svoju púť v Pečie celé Slovensko 2. Do koláča ukryl ananás, kokosové mlieko a mascarpone.

Olinova torta - torta na nedeľu pre malého suseda Olina patrí k Mariánovým najobľúbenejším výtvorom zo šou. Ide pritom o starý recept, podľa ktorého sa piekli torty kedysi a Marián ju vrelo odporúča k nedeľnej kávičke.

Tradičné tiramisu - pri klasickom talianskom dezerte stavil Marián na istotu a receptúru nevylepšoval, svoje tiramisu však posadil do ručne vytvorených čokoládových mištičiek.

Božské palacinky - ako sa Marián priznal v rozhovore, okrem povinných 30 palaciniek upiekol ešte niekoľko navyše. Tie zjedol, lebo palacinky zbožňuje.

Desiata pre turistov - výzva v podobe obložených chlebíčkov so šalátom patrila k Mariánovým obľúbeným. Pred porotkyne postavil turistické balenie chlebíkov s praženicou, ktoré si s manželkou balia na výlety.

Marián a jeho Ananásové pokušenie.jpg

Podkova pre šťastie - penová torta, ktorú piekol druhýkrát v živote a na ktorú je náležito hrdý. Naplnil ju mascarpone a čokoládou a ozdobil malinami.

Cupcakes pre suseda - cupcakey s témou dopravnej výchovy takisto venoval malému susedovi. Ako však priznal, cupcakey sa mu nepodarili, práve pre zrazený krém, ktorý nemal čas znova pripraviť.

A je to! - postavičky Pat a Mat boli posledným výtvorom Mariána v šou. Prezradil, že poťahovú ani modelovaciu hmotu nemá veľmi v obľube, preto jeho rozprávková torta bolo aj jeho labuťou piesňou.

Kto bude ďalším pekárom či pekárkou, ktorí šou opustí, sa dozviete v nedeľu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk alebo v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Marián.jpg Záverečné objatie vo štvrtej časti pečie celé Slovensko2.jpg Marián a jeho Ananásové pokušenie.jpg Pekár Marián pri miešaní krému.jpg Marián, Lucka a Ďoďo z Pečie celé Slovensko 2.jpg Pekár Marián a pekárka Anči z Pečie celé Slovensko 2.jpg Pekár Marián pri pečení torty.jpg Pekár Marián pri tvorbe donutov.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia