Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Marek: Vyradili ma spravodlivo, za lastúrou si však stojím
Marek: Vyradili ma spravodlivo, za lastúrou si však stojím

Marek: Vyradili ma spravodlivo, za lastúrou si však stojím

Čo všetko prezradil vypadnutý pekár Marek v živom rozhovore na Instagrame Pečie celé Slovensko? Pozrite si záznam.

Druhá epizóda najsladšej šou RTVS priniesla opäť množstvo kreatívnych cukrárskych nápadov. Tým, ktorý však ostal bez pochopenia, bola palacinková torta od Marka v tvare lastúry.

Kreatívny dizajn bláznivého pekára z Liptova porotkyne neoslovil a pekár Marek aj kvôli nemu musel šou opustiť.

Ako však uviedol v live chate na Instagrame Pečie celé Slovensko, za lastúrovou tortou si stojí. „Lastúrová torta je výborná, je to krásny, kreatívny dizajn,“ obhajoval svoju palacinkovú tortu.

Dodal však, že porotkyne ho vyradili spravodlivo.

Kedy Marek pečie? Ako vyzerali dni, keď sa nakrúcala šou? Kto je jeho favoritom v Pečie celé Slovensko 2? Ako to bolo naozaj s receptom na karamelové veterníky?

Pozrite si live chat a pripravte sa aj na vtipnú príhodu s jedlými ružami, ktoré skončili... Zabavíte sa.

Markove výtvory

Pekár Marek sa do dejín druhej série Pečie celé Slovensko zapíše svojím humorom, milými „trapasmi“ aj štyrmi receptami. Môžete sa nimi inšpirovať.

Markov jesenný zber

Prvý receptom, ktorým sa veselý Lipták prezentoval bol koláč na plechu s názvom Jesenný zber. V koláči ukryl všetko, čo na jeseň ponúka Liptov. Nájdete v ňom rakytník, jablká, hrušky, šípky aj gaštanové pyré.

Čierny kvet

Torta na nedeľu v podaní Marka niesla názov Čierny kvet, na ktorej prípravu použil poriadnu dávku čierneho kakaa a do vnútra ukryl z pôvodných 5 plniek dve exotické s mangovou a papájovou príchuťou.

Ružové tiramisu

Vlastný štýl zvolil Marek aj pri talianskom dezerte tiramisu, ktorý bol osobnou výzvou v druhom kole. Ružové tiramisu s ruby čokoládou navrstvil do akvária dozdobil srdiečkami takisto z ruby čokolády.

Ružová lastúra

Pre dizajn palacinkovej torty zašiel Marek na Bali, kde si liečil srdce. Vytvoril si vlastnú podložku a palacinky vyskladal do lastúry. V torte skombinoval dve plnky – pistáciovú a pomarančovo-javorovú.

Vyskúšate ich?

Už v pondelok popoludní sa môžete tešiť na ďalší live chat s vypadnutým finalistom na IG Pečie celé Slovensko.

Dovtedy si pozrite druhý diel pekárskej šou v online archíve RTVS. A tretiu epizódu môžete sledovať opť v nedeľu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk aj v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Marek - Čierny kvet Marek - Lastúrová torta Marek - Koláč na plechu Jesenný zber Marek a Ružové tiramisu
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia