Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Druhá epizóda: 360 palaciniek aj zbohom pre Mareka
Druhá epizóda: 360 palaciniek aj zbohom pre Mareka

Druhá epizóda: 360 palaciniek aj zbohom pre Mareka

Lietajúce palacinky, zamotané praclíky i čokoládový incident. Pripomeňte si, čo sa odohralo v druhej časti pekárskej šou.

Cesta okolo sveta bola témou druhej časti najsladšej šou RTVS. Súťažiaci šou Pečie celé Slovensko si opásali zástery, zapli rúry a vydali sa do troch kulinárskych destinácií.

Tiramisu dvanásťkrát inak

Ikonický taliansky dezert tiramisu bol prvou – osobnou výzvou, s ktorou sa ešte stále dvanástka cukrárov a cukrárok presunula do temperamentného Talianska.

Význam slova tiramisu je doslova zlepší mi náladu a presne o vyčarenie úsmevu na tvárach porotkýň Jožky a Petry sa postarali súťažiaci.

Každý z nich si zvolil svoju vlastnú sladkú cestu, na konci ktorej bolo 12 originálnych a dych berúcich tiramisu.

S matcha čajom, s pomarančmi, orieškové tiramisu, bezlepkové tiramisu, tiramisu v čokoládových pohárikoch či s čučoriedkovou ganache – súťažiaci pripravili tie najlepšie talianske dezerty. Také, ktoré by sa podľa porotkyne Petry mohli prísť k nám naučiť robiť aj samotní Taliani.

Recepty na všetky podoby tiramisu nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

Bavorské praclíky poplietli ruky aj hlavy

Pozitívne naladení súťažiaci sa po výborných hodnoteniach v osobnej výzve poriadne zapotili pri tej technickej. Petra Tóthová pre nich pripravila bavorské praclíky s syrovým dipom.

Porada pred pečením praclíkov.jpg

Správne vykysnuté, dvakrát prepletené, poctivo okúpané a upečené tak, aby im neodolal žiaden milovník praclíkov napríklad na nemeckom Oktoberfeste. Tak mali vyzerať výsledné pekárske diela v technickej výzve.

Hoci recept potrápil celú dvanástku, pred porotkyne položili všetci svoje výtvory. Najlepšie obstála Domi, ktorej praclíky dali porotkyne na prvé miesto.

Palacinkové torty aj čokoládový incident

Poslednou zastávkou na Ceste okolo sveta bolo Francúzsko. Hlavnou hviezdou kreatívnej výzvy boli palacinky, po francúzsky crêpes, z ktorých mali vytvoriť palacinkové torty. Každá torta musela byť zložená z 30 palaciniek ochutených a dozdobených do dokonalosti.

Súťažiaci popustili uzdu svojej fantázie a stanom sa niesla omamné vône. Na každom stole to hýrilo farbami a rozmanitými surovinami od rozmaru z kivi cez batatové cesto až po lieskovcové praliné. Lietali nielen skvelé palacinkové nápady, samotné palacinky, no aj miska s čokoládou.

O čokoládový incident sa postarala Milka, ktorá zhodila misku plnú roztopenej čokolády za Tomáša a ten skončil celý špinavý. Ako vtipne okomentovala Domi, Milka sa údajne takto snažila odstaviť Tomáša z hry (samozrejme, že šlo o nehodu, Milka Tomášovi úprimne radí a podporuje ho).

Súťažiaci pred rozhodnutím v druhej epizóde.jpg

Palacinkové torty rovnako ako tiramisu očarili porotkyne, no víťaz druhého kola mohol byť len jeden. Žezlo pekárky týždňa odovzdala Milka ďalšej cukrárke – stala sa ňou Domi.

Do tretej epizódy však nepostupuje Marek, s ktorým sa porotkyne, súťažiaci, moderátori aj diváci rozlúčili.

Do retro kola, ktoré čaká v nedeľu 16. októbra na Jednotke, pokračuje už len 11 amatérskych pekárov a pekárok.

Ako sa im bude dariť, sledujte o 20:30 na Jednotke, online na webe rtvs.sk aj v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Pekárky Domi a Janka Pekárky Lenka a Anči Pekárka Lucka Pekár Marek pri hádzaní panvice Pekár Tomáš pri pečení Pekár Ďoďo pri pečení Pekárka Zuzka pri pečení Pekár Marián pri pečení Pekárka Tánička pri pečení Pekárka Milka pri pečení
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia