Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Na čo potrebuje Juraj karbobrúsku v kole plnom čokolády?
Na čo potrebuje Juraj karbobrúsku v kole plnom čokolády?

Na čo potrebuje Juraj karbobrúsku v kole plnom čokolády?

Aké výzvy čakajú na osem pekárov v šiestom kole Pečie celé Slovensko 2?

Všade samá čokoláda! Ruby, biela, mliečna, horká - súťažiaci najsladšej šou RTVS sa v šiestom kole ocitnú v čokoládovni.

Čo ich čaká v osobnej, technickej a kreatívnej výzve?

Bonboniéra

V osobnej výzve sa bude osmička súťažiacich snažiť vytvoriť bonboniéru z rôznych druhov bonbónov, praliniek a truflles z čokolády s rozmanitými plnkami a prevedením.

Dôležité bude, aby zvládli správne temperovanie čokolády, po ktorom bude čokoláda lesklá, zamatová a bonbóny pri rozkrojení nádherne prasknú.

Sacherova torta

Technická výzva v podobe dezertu z kráľovského dvora, ktorý vznikol náhodou, preverí opäť schopnosť pekárov čítať s porozumením recept a poctivosť pri dodržiavaní technologického postupu.

Ktorá Sacherova torta rozkrojená na desať rovnakých kúskov presvedčí nakoniec porotkyne?

A ako sa súťažiaci vysporiadajú s čokoládovými pečaťami?

Ovocná kytica

Kreatívna výzva bude netradičná - okrem ovocia namáčaného v čokoláde bude musieť obsahovať ovocná kytica aj dva druhy pečenej zložky a dôraz dajú porotkyne Jožka a Petra pri hodnotení na celkové aranžovanie.

Práve pri tejto výzve vytasí moderátor Juraj Bača opäť karbobrúsku a pomôže súťažiacej Lucke.

Ak si spomeniete na čo použil karborúsku v prvej sérii Pečie celé Slovensko, uhádnete aj teraz, prečo sa ňou oháňal.

Sledujte Pečie celé Slovensko 2 s témou čokoláda už v nedeľu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk aj v mobilnej aplikácii RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Moderátor Juraj Bača s karbobrúskou Juraj a Janka v šiestej časti PCS 2 Moderátori pri Lenke v šiestej epizóde PCS 2.jpg Ďoďo, Zuzka a Táňa čítajú recept v 6. epizóde PCS 2 Moderátori a porotkyne pri hodnotení technickej výzvy v šiestom kole.jpg Pekárka Zuzka a porotkyne.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia