Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Ako na silvestrovské menu? Overené recepty plus 1 na sladkosť pre dospelých
Ako na silvestrovské menu? Overené recepty plus 1 na sladkosť pre dospelých

Ako na silvestrovské menu? Overené recepty plus 1 na sladkosť pre dospelých

Chutný záver roka sa vám podarí, ak vyskúšate slané recepty z pekárskej šou. Sladká bodka však nesmie chýbať.

Sladké vianočné pečenie strieda na Silvestra vypekanie tých najlahodnejších slaných pochutín, ktoré oslavy konca starého a vítania nového roka správne ochutia.

Vytvorte si silvestrovské menu s pomocou receptou od súťažiacich z Pečie celé Slovensko 2.

Silvestrovské menu

Jedlo na Silvestra by malo byť nielen rôznorodé, ale aj chutné, primerané veľké a hlavne slané, aby sa dokonale snúbilo s alkoholickými nápojmi a udržalo punc oslavy.

Na začiatok by ste preto mohli zvoliť slané košíky. Či už preferujete varianty s mäsom alebo bez mäsa v receptoch od troch finalistiek pekárskej šou si nájde každý to svoje.

pcs2-ep11-osobna-anci.jpg

Košíčky s mäsovým, cviklovým či avokádovým tatarákom od Anči, s kozím krémom, bryndzovou pomazánkou a hráškovým krémom od Janky, či s krevetovým šalátom a nivovou penou od Lucky ulahodia každému.

Ak sa vašim hosťom žiada na silvestrovskej párty aj niečo teplé, zvoľte niektoré z pirohov - čo tak tie s hríbami od Zuzky alebo klasické východniarske s hubovou máčankou od Ďoďa?

Pokračujte obloženými chlebíčkami podľa vlastného výberu - z 11 receptov si isto vyberiete tie pravé.

pcs-praclik.jpg

A na také občasné "zahryznutie" podávajte napríklad pagáče alebo praclíky.

Komu bude málo, nech pokojne upečie plnenú lístkovú roládu. Ktorú si plnku si zvolíte?

Sladká bodka pre dospelých na záver

K silvestrovskému menu nesmie chýbať aj niečo sladké. Skúste recept na lahodný likér od súťažiacej Lenky.

Suroviny

  • 2 salká
  • 0,5 litra mlieka
  • 0,5 litra rumu
  • 1 mandľový puding

Lenkin sviatočný likér.jpg

Postup

  1. Pripravíme si hrniec s vodou, ponoríme do neho salká a varíme ich 2 hodiny.
  2. Uvarené salká necháme vychladnúť (ideálne do druhého dňa).
  3. V mlieku uvaríme puding. Puding necháme tiež vychladnúť.
  4. Salko s pudingom vymixujeme a pridáme rum. Likér následne precedíme do fliaš a môžeme degustova

Želáme chutného Silvestra!

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia