Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko 3: Prvá polovica finalistov odhalená
Pečie celé Slovensko 3: Prvá polovica finalistov odhalená

Pečie celé Slovensko 3: Prvá polovica finalistov odhalená

Už 1. októbra štartuje očakávaná nová séria úspešnej pekárskej šou Pečie celé Slovensko.

Nová dvanástka finalistov tretej série si už čoskoro oblečie zástery a predvedie svoje pekárske umenie. Čakajú ich nové vzrušujúce výzvy, kreatívne inšpirácie, napätie aj priateľstvá.

Do začiatku prvého kola zostávajú necelé dva týždne, ale prvú šesticu finalistov predstavujeme už teraz.

Patrik Kolár (30 rokov)

patrik.jpg

Sympatický mzdár Patrik z Trenčianskej Turnej,  žije v Prahe, miluje zábavu, nové výzvy, rád sa učí a pečie zo srdca. To ho motivovalo poslať prihlášku do obľúbenej pekárskej šou už po druhýkrát.

K pečeniu ho priviedla sesternica a on sa mu chce venovať aj v budúcnosti. Sníva o vlastnom bistre s koláčikmi, slanými raňajkami, kávou a proseccom v priestore plnom umeleckých diel.

Patrik je plný očakávaní, čo súťaž prinesie. Verí, že spozná nové techniky pečenia a zdobenia a ľudí, ktorí mu obohatia život.

Klára Fazekašová (65 rokov)

klara.jpg

Pani Klára je energická žena z Rimavskej Soboty s milým maďarským prízvukom. Táto ukecaná dáma ako najstaršia súťažiaca v tretej sérii Pečie celé Slovensko svojím elánom predčí aj mladších rivalov.

Do šou ju prihlásil jeden z jej troch synov. Pani Klára prekvapuje svojou láskou k múke. Zrodenie kvásku zo spojenia vody a múky považuje za zázrak.

Aktívne pečie už 15 rokov. Okrem vypekania dobrôt, si rada oddýchne pri sudoku, dobrej knihe alebo vyšívaní.

Sníva o malom bufete s vôňou teplých pagáčov a buchiet s domácim slivkovým lekvárom.

Adam Baláž (17 rokov)

adam.jpg

Šikovný Adam je najmladší súťažiaci tretej série a pochádza z Ľubice. Okrem toho, že rád pečie má mnoho ďalších talentov. Adam sa venuje hre na organ, experimentálnemu divadlu a tiež dobrovoľníckej práci s deťmi.

Pekárske remeslo objavuje od svojich 12 rokov. Jedným z dôvodov, prečo sa prihlásil do šou, bola aj jeho túžba ukázať chlapcom, že svet cukrárstva nie je iba ženskou doménou.

Čo od Pečie celé Slovensko očakáva? Adam chce zdokonaliť svoje pekárske zručnosti, naučiť sa nové triky a spoznať skvelých ľudí.

Jeho snom je vybudovať si cukrársky podnik s príjemnou rodinnou atmosférou a kvalitnými výrobkami.

Lucia Cimlová (41 rokov)

lucia.jpg

Milá a zhovorčivá Lucia z Nitry je mamou malého syna. Okrem toho, že sa naplno venuje rodine, má aj veľkú záľubu – pečenie. Svoje zručnosti naplno rozvíja rok a pol. Za tento čas spoznala, že ide o sladký, ale náročný koníček, ktorý si vyžaduje prax a znalosti.

V pečení sa zdokonaľuje sama a inšpirácie a cenné rady vyhľadáva na internete, či v časopisoch. V pekárskej šou sa chce rozvíjať a ukázať Slovensku svoju šikovnosť a kreativitu.

Sníva, že raz si otvorí vlastnú cukráreň.

Veronika Ondová (33 rokov)

veronika.jpg

Košičanka Veronika je športovkyňa, milovníčka turistiky, cestovania a samozrejme pečenia. Vysokoškolská pedagogička sa svojej vášni pre pečenie venuje päť rokov. Ako samouk sa inšpiruje najmä na internete.

Veronika zvažovala svoju účasť už v druhej sérii šou Pečie celé Slovensko, ale odvahu získala až v tej tretej. Podporu nachádza v manželovi, s ktorým cestuje a objavuje nové chute sveta. Od účasti v šou očakáva, že jej prinesie skúsenosti, ktoré sú na nezaplatenie.

Raz ich možno uplatní aj vo svojej vysnívanej cukrárni s francúzskymi dezertami.

Katarína Marčeková (34 rokov)

katka.jpg

Veselá Katka z Trenčína momentálne trávi čas so svojim synom na materskej dovolenke. Je učiteľkou v materskej škole a tiež veľkou fanúšičkou šou Pečie celé Slovensko. Jej nadšenie z programu rástlo, keď sledovala aj zahraničné verzie tejto súťaže. Katka sa teší na stretnutia s porotkyňami a ich cenné rady.

K pečeniu ju motivovala mama a babička, ale táto láska prepukla pred siedmimi rokmi, keď si zariadila vlastnú kuchyňu.

V budúcnosti by sa chcela venovať pečeniu aj profesionálne vo svojej malej cukrárskej dielni.

Počas celej šou budú výkony finalistov hodnotiť porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. V úlohe hlavných ochutnávačov, ale najmä moderátorov budú Juraj Bača a Milan Zimnýkoval.

Viac o celej šou Pečie celé Slovensko sa dozviete na stránke pecieceleslovensko.sk.

Tretia séria začína svoje vysielanie od 1.októbra každú nedeľu v pravidelnom vysielacom čase o 20:30 hod na Jednotke.
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia