Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Majsterkou pekárkou sa stala Timi! Zlomila mýtus a odniesla si titul
Majsterkou pekárkou sa stala Timi! Zlomila mýtus a odniesla si titul

Majsterkou pekárkou sa stala Timi! Zlomila mýtus a odniesla si titul

Tretia séria šou Pečie celé Slovensko je dopečená. Majsterka pekárka Timi vo finále zariskovala. Oplatilo sa.

Očakávané finále je za nami. Plakalo sa aj radovalo, hasil sa oheň aj pekárske nehody. Napriek tomu sa po celý čas v stane aj vonku udržiavala dobrá nálada a slávnostná atmosféra.

Témou finále bolo cestovanie. Finalistky pripravili dezerty podľa vlastných cestovateľských predstáv. V osobnej výzve upiekli koláč na cesty Travel cake. Kým sa Timi a Mirke darilo, Luci vytrápilo prepadnuté cesto a vytečený krém.

Timi_finale.jpg

V technickej výzve ich prekvapil vzácny hosť. Vlastník receptu na medovú tortu Gevorg Avetisjan. Piecť podľa originálneho receptu a pre jeho majiteľa bolo skutočnou výzvou.

Na treťom mieste skončila Timi. Druhé miesto obsadila Luci. Najbližšie k originálnemu receptu sa chuťou aj vizuálom priblížila medová torta od Mirky.

_MKF8987 (1).jpg

Zlomené dekorácie aj mýtus

V kreatívnej výzve pripravovali trojposchodovú tortu. Na jej upečenie dostali súťažiace 5 hodín.

Tento čas nestačil Luci, ktorá nestihla vymodelovať plánované lietadlo. Napriek tomu pred porotu postavila majstrovský Sladký New York. "Vybrala si si extrémne náročnú úlohu v rámci času a v rámci počasia," reagovala Petra. Chrumkavá zložka torty zabodovala a porotkyne nešetrili pochvalou. "Daj si to patentovať alebo predávaj ten recept, lebo to je úžasné."

Mirka sa rozhodla precestovať Tatry horkovzdušným balónom. Ten však nevydržal až do hodnotenia a pri vyťahovaní z chladničky utrpel nehodu. Čokoládová guľa sa po náraze rozpadla a pred porotu balón nepriletel. "Nad Tatrami letel balón, ktorý však praskol," vysvetlila Mirka. Parené buchty v ňom ukryté našťastie zachránila a porotkyniam naservírovala podľa želania. "Tá torta nehovorí, tá spieva!" opísala chuť Mirkinej torty Jožka.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Timi pripravila elegantnú tortu v čierno-bielom prevedení doplnenú zlatou farbou. "Dúfam, že sa zmení názor na čierne torty, lebo podľa mňa je to elegantné a pekné," odprezentovala Timi.

Zlomiť mýtus o smutných čiernych tortách sa jej rozhodne podarilo. "Ďakujem, že si išla na čiernu, že si mala na to tú odvahu. Prihlásiť sa, spraviť čiernu tortu a ukázať, aké sú krásne a elegantné," pochválila porotkyňa Petra. "Ja som strašne rada, že si zostala pri tom, čo som hovorila. Aby si tú tortu urobila tak, ako si to ty predstavuješ, ako sa to tebe páči," ocenila Jožka.

Víťazkou sa stáva...

Cesta okolo čiernobieleho sveta doviedla Timi k triumfu. Stala sa víťazkou tretej série šou Pečie celé Slovensko. Slávnostné vyhlásenie majsterky pekárky sprevádzal burácajúci potlesk prítomného davu.

Timi_vitazka.jpg

"Možno taká nádaj tam bola, ale keď to už človek počuje naživo je to neuveriteľné. Ja sa strašne teším, ani neviem, čo mám povedať. Toto je neopísateľný pocit," reagovala zatiaľ iba skromne Timi.

Zo súťaže si odnáša množstvo spomienok, zážitkov, nových skúseností a hlavne priateľstvá. Spolu s titulom Majsterky pekárky získala mesačnú stáž od Natacha Pacal a dovolenku na Kapverdských ostrovoch.

Nestihli ste veľké finále najsladšej šou? Celú epizódu si môžete pozrieť v archíve RTVS

Všetky recepty nájdete na stránke Pečie celé Slovensko. Inšpirujte sa a oslaďte si dni dezertami, ktoré sme vám prinášali na obrazovky každú nedeľu večer.

25 50 75 90

Galéria

finále_pecie-_cele_slovnesko3.jpg PCS3-finalistky.jpg Timi_vitazka_finale.jpg PCS3-epi11-PidanyPhoto-02825 (1).jpg _MKF8576.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia