Úvod Novinky Šport
Poslal Švédov do... Štefánik spomína na zlatý Göteborg
Poslal Švédov do... Štefánik spomína na zlatý Göteborg

Poslal Švédov do... Štefánik spomína na zlatý Göteborg

V deň, keď si Slovensko pripomína titul hokejových majstrov sveta z Göteborgu, prináša RTVS odpoveď na otázku mnohých fanúšikov.

Veľké odhalenie po dvadsiatich rokoch. Čo mal na mysli komentátor Stanislav Štefánik po pamätnom semifinále turnaja, keď Švédov poslal do... a na tri sekundy sa odmlčal?

„Sme vo finále. Rusko – Slovensko, sobota, 11. mája 2002 o 19. hodine, priamy prenos STV. Už teraz pozývam všetkých k obrazovkám. Kupujte nové televízory, objednávajte miesta v hostincoch, krčmách, kaviarňach, u svojich kamarátov. Slovensko vyhráva a posiela Švédov... do boja o tretie miesto,“ zaznelo v legendárnom komentári Stanislava Štefánika.

Ako vetu dokončil?

A ako si na túto situáciu spomína komentátor samotný? „Tu som váhal, čo povedať, kam sme to poslali Švédov. Začal som myšlienku a nevedel som ešte, ako ju dokončiť. Dokončil som ju, ako sa patrí, pekne spisovne slovensky, hoci veľa ľudí si myslelo, že som ich poslal niekam inam,“ pousmial sa Stanislav Štefánik, ktorý momentálne v RTVS ako archivár pripravuje mnohé dokumenty predovšetkým z hokeja.

Pozrite si vo videu spomínanie Stanislava Štefánika nielen na semifinále, aj na celý turnaj spred dvadsiatich rokov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

MS v hokeji online

25 50 75 90
Autor: Jozef Kotris

Živé vysielanie ??:??

Televízia