Úvod Novinky Šport
Boris Valábik tvrdo kritizoval hru Slovákov: Toto by som bral ako urážku
Boris Valábik tvrdo kritizoval hru Slovákov: Toto by som bral ako urážku

Boris Valábik tvrdo kritizoval hru Slovákov: Toto by som bral ako urážku

Analytik RTVS sa pustil do predvedenej hry Slovenska. Po prehre s Nemeckom v štúdiu pritom poukazoval na chýbajúceho strelca.

Potom ako Slovensko podľahlo Nemcom 1:2 , vyslovil Boris Valábik jasný názor na hru našich. Už po prvej tretine sa mu nepáčil spôsob hry slovenských hokejistov .

Poukazoval najmä na to, že Nemci vstúpili do súboja s našimi hráčmi oveľa sebavedomejšie ako proti Kanade.

„Poviem to na rovinu. Keby som bol na ľade, toto by som ja bral ako urážku. Prečo si proti Slovensku dovolíte viac ako proti Kanade?“ rozhovoril sa bývalý hráč NHL, ktorý mal na mysli fyzickú hru nášho súpera.

A práve v zámorskej lige je podobný štýl úplne bežný jav. „Lenže v našom tíme sú chalani, ktorí na takú fyzickú hru nie sú zvyknutí. A im tento zápas nemusí vyhovovať,“ dodal po prvej tretine.

Chýba nám strelec

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slová experta RTVS sa napokon naplnili, keď naši zápas s Nemeckom prehrali 1:2. O jediný gól Slovenska sa postaral Kristián Pospíšil .

Slabá strelecká efektivita otvorila debatu v našom pozápasovom štúdiu expertov RTVS . V nej najprv Marián Gáborík povedal, že v priebehu turnaja strelca nájdeme. Boris Valábik s ním ale nesúhlasil.

„Nie je to otázka času. Strelcom sa nestaneš počas šampionátu. Čo tým chalanom nemôžeme vytknúť je snaha, obetavosť, hrali až do konca, prestrieľali súpera a aj to, že vo väčšine zápasu boli lepším tímom,“ pokračoval bývalý obranca.

„O čom sa tu ale bavíme je, mať jedného hráča, ktorý vie v takomto momente dať gól. A my sme tlačili, mali tie šance. Ja neviem, do akej miery sa to dá naučiť, byť takým strelcom,“ dodal Boris Valábik .

Dúfajme teda, že náš tím napokon svojho strelca objaví. Môže sa tak stať už v pondelok, kedy hráme proti veľkému favoritovi a zároveň obhajcom titulu z Kanady.

Duel vysielame opäť na stanici :ŠPORT , ako aj ONLINE . Zároveň si súboj môžete pozrieť prostredníctvom našej aplikácie a vypočuť aj v Rádiu Slovensko.

Tak neprepínajte a fandite našim ďalej.

25 50 75 90

Galéria

Kristián Pospíšil a jeho gól do siete Nemecka. Patrik Rybár počas zápasu s Nemeckom. Tomáš Tatar počas súboja Slovenska s Nemeckom. Fanúšikovia počas MS v hokeji 2022.
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia