Úvod Novinky Šport
Komentátor Peter Zagiba: Najširší káder majú Francúzi a Brazílčania
Komentátor Peter Zagiba: Najširší káder majú Francúzi a Brazílčania

Komentátor Peter Zagiba: Najširší káder majú Francúzi a Brazílčania

Peter Zagiba bude komentovať MS vo futbale 2022.

Katarský svetový šampionát sa začína v nedeľu 20. novembra. Všetkých 64 zápasov ponúkame na okruhu :ŠPORT a na webe RTVS. Komentovať ich budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Peter Zagiba.

„Komentovanie svetového šampionátu si vyžaduje dlhoročnú prípravu. Je potrebné futbal sledovať a žiť tým. Potom postupne, keď sa dozvedáme, ktoré tímy budú hrať na turnaji, aké sú nominácie a podobne, tak potom stúpa príprava každným dňom viac a viac,“ vysvetľuje komentátor Peter Zagiba.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Čo si myslí Peter Zagiba o termíne turnaja? „Netradičný je nielen termín, ale aj dejisko. Bude to bizarné. Ale je to stále oslava futbalu, najväčšie svetové športové podujatie rovnajúce sa olympiáde, takže sa na to veľmi teším. Verím, že hráči predídu zraneniam,“ odpovedá.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Spomedzi favoritov šampionátu vyzdvihuje Peter Zagiba najmä dva tímy. „Favoriti sú jasní: obhajcovia z Francúzska, ďalšie silné európske krajiny, juhoamerickí giganti Brazília a Argentína. Ale najkomplexnejší a najširší káder majú Francúzi a Brazílčania,“ hovorí.

Ktorí hráči majú podľa neho potenciál zažiariť?

„Mal by to byť posledný tanec Cristiana Ronalda s Lionelom Messim na najvyššej svetovej úrovni. Verím, že pôjdo čo najďalej. A môžu sa ukázať ich nasledovníci v tímoch Portugalska a Argentíny. Možno Félix a Martinéz. Brazília sa spolieha na Neymara s Viníciusom. Je tu Mbappé, ktorý môže opäť získať titul majstra sveta. Celé Francúzsko čaká od neho, že ich k tomu dovedie. Na každom šampionáte vybehne niekto absolútne nečakane a stane sa z neho nová superhviezda. Sme zvedaví, kto to bude v Katare,“ uzatvára Peter Zagiba.

Všetky dôležité informácie o 22. svetovom šampionáte nájdete na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia