Úvod Novinky Šport
Ľuboš Hlavena o favoritovi šampionátu: Vychádza mi to na Brazíliu
Ľuboš Hlavena o favoritovi šampionátu: Vychádza mi to na Brazíliu

Ľuboš Hlavena o favoritovi šampionátu: Vychádza mi to na Brazíliu

Ľuboša Hlavenu čakajú štvrté majstrovstvá sveta v role komentátora.

Všetkých 64 duelov MS vo futbale 2022 vysielame na okruhu :ŠPORT a na webe RTVS. Ostatných osem zápasov katarského šampionátu budeme komentovať z Kataru, kam pocestuje tím v zložení Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Marián Zeman.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

„Bude to niečo úplne nové ísť do Kataru za týchto všetkých okolností. Nevieme, s čím tam máme počítať. Ale je to výzva vidieť novú krajinu, ukázať divákom jej dimenziu, ako je podujatie zorganizované, aké tam budú úskalia, aké radosti. Už sa na to mimoriadne teším,“ hovorí komentátor a moderátor RTVS Ľuboš Hlavena.

Ako sa Ľuboš Hlavena pripravuje na komentovanie?

 „Príprava je momentálne taká, že riešime všetko okolo šampionátu. Stále zisťujeme, s čím všetkým budeme môcť počítať, ako bude napríklad vyzerať virtuálna grafika. Zatiaľ sa teda ešte príliš na komentovanie nepripravujem. Ale to príde, samozrejme. Tie posledné dni pred už bude príprava precíznejšia na tú prácu, ktorá je najviac viditeľná pre divákov,“ približuje.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Turnaj sa koná v netradičnom termíne uprostred sezóny.

„Vôbec netuším, čo to všetko prinesie. Troška sa obávam, že bude dosť zranení a nikto nevie, ako bude ľudské telo reagovať na klimatizáciu na štadiónoch. Možno to všetko dopadne hladko. Ale ja si myslím, že budeme svedkami výpadkov niektorých skvelých hráčov,“ tvrdí.

Za favoritov 22. majstrovstiev sveta vo futbale považuje juhoamerické tímy Brazíliu a Argentínu. Sám je fanúšikom Nemecka.

„Ja fandím Nemecku. Vždy to tak bolo. Ale teraz, keď sa pozriem na nemecký národný tím, tak je stále v tvorbe a generačnej výmene. Vychádza mi to na Brazíliu. Je to najfutbalovejšia krajina a dvadsaťročné čakanie na titul je priam športová tragédia pre Brazílčanov. Posledný veľký turnaj čaká Lionela Messiho. A ak chce dať bodku za svoju kariérou a ak chce potvrdiť, že nebol tu len Maradona, ale je tu aj Messi, tak by to bolo preňho určite krásne, ak by získal titul. Ak by to bolo finále Brazília verzus Argentína, tak by si na tom pochutnal celý svet,“ myslí si Ľuboš Hlavena.

Novinky, výsledky, archív, súťaž a informácie o šampionáte nájdete na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

25 50 75 90
Foto: RTVS/Patrik Tarics

Živé vysielanie ??:??

Televízia