Úvod Novinky Šport
Tri góly do chorvátskej siete a Argentína vo finále
Tri góly do chorvátskej siete a Argentína vo finále

Tri góly do chorvátskej siete a Argentína vo finále

Pozrite si zostrih gólov prvého semifinále, o ktoré sa postarala dvojica Messi - Alvarez.

Prvý zo semifinálových zápasov na MS vo futbale 2022 je za nami. V atraktívnom súboji medzi Messiho Argentínou a Modričových Chorvátskom sa futbaloví fanúšikovia dočkali suverénneho víťazstva La Albiceleste 3:0.

Argentínska radosť po postupe do finále MS vo futbale 2022

Sen o svojom poslednom úspešnom svetovom šampionáte sníva ďalej Lionel Messi, zatiaľ čo Luka Modrič sa musí po sklamaní sústrediť na zápas o tretie miesto.

Pozrite si zostrih gólov prvého semifinálového zápasu na MS vo futbale 2022.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Gólové tango v podaní dua Messi a Alvarez

Mančaft pod vedením Lionela Scaloniho na šampionáte v Katare prehral len jeden zápas, aj to šokujúco hneď prvý so Saudskou Arábiou.

Odvtedy však Argentínčania kráčali za postupom do finále bez väčších zaváhaní. Potrápilo ich Holandsko, ktoré napokon vo štvrťfinále zdolali po penaltovom rozstrele.

Do kľúčového zápasu proti Vatrenom, ktorí na aktuálnom mundiale do semifinále neprehrali žiaden zápas, nastúpili odhodlaní vyhrať.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

O tom, kto bude udávať tempo zápasu, sa rozhodlo v 34. minúte, keď si po zákroku brankára Livakoviča na Alvareza postavil na bod 11 metrov od bránky loptu Lionel Messi.

Nemýlil sa a skóroval svoj 11. gól na svetovom šampionáte a posilnil svoju pozíciu najlepšieho argentínskeho strelca na MS.

Ďalší gól do chorvátskej siete strelil mladý Alvarez päť minút po svojom kapitánovi. Treťou gólovou lahôdkou bolo krásna akcia Messiho, ktorý naservíroval dokonalú príhrávku práve Julianovi Alvarezovi a ten skóroval na 3:0.

Radosť Messiho a Alvareza po postupe do finále

Argentína sa tak po 8 rokoch opäť prebojovala do finále svetového šampionátu, pričom ide o jej šiesty postup do boja o titul majstra sveta.

Lionel Messi štartom vo finále MS vo futbale 2022 pritom prekoná ďalší rekord - nastúpi na svoj 26. zápas na MS.

Doposiaľ mal najviac odohratých zápasov na mundialoch Nemec Lothar Matthäus - odohral ich 25. Jeho 24-ročný rekord dorovnal hviezdny Messi práve v zápase proti Chorvátom.

25 50 75 90

Galéria

Argentínska radosť po postupe do finále MS vo futbale 2022 Futbalová hviezda Lionel Messi Lionel Messi Radosť argentínskych hráčov po treťom góle proti Chorvátom Lionel Messi s prihrávkou na kopačke Radosť Messiho a Alvareza po postupe do finále
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia