Úvod Novinky Šport
Castellanos v elitnom klube. Kto ďalší strelil 4 góly za zápas?
Castellanos v elitnom klube. Kto ďalší strelil 4 góly za zápas?

Castellanos v elitnom klube. Kto ďalší strelil 4 góly za zápas?

Naposledy sa husársky kúsok v podobe 4 gólov proti Realu Madrid podaril v La Lige pred 76 rokmi.

"Noc snov" - napísal po zápase proti Realu Madrid futbalista FC Girona Taty Castellanos. Svojimi 4 gólmi do siete bieleho baletu sa zapísal do dejín španielskej La Ligy.

O hviezdny zápis v podobe 4 gólov do siete Realu Madrid sa pritom postaral ešte v roku 1947 hráč Realu Oviedo Esteban Echevarrío.

Vo futbalových análoch európskych líg však nájdeme aj ďalších gólových exekútorov, ktorým hetrik v jednom zápase nestačil a strelili góly štyri.

Salah a Ronaldo

O poriadnu gólovú nádielku sa pred 5 rokmi postarali v priebehu pár hodín traja hráči. Mohamed Salah, Mauro Icardi a Cristiano Ronaldo dali počas jedného víkendu (marec 2018) každý po štyri góly.

Liverpoolský futbalový mág z Egypta Mohamed Salah na domácom Anfielde popravil v zápase Premier League Watford štyrmi presnými zásahmi a postaral sa o víťazstvo The Reds 5:0.

V talianskej Serie A zase Mauro Icardi v službách Inter Miláno vyškolil Sampdoriu štyrmi gólmi.

Ronaldo.jpg

A do tretice sa pridala legendárna CR7, vtedy ešte v službách Realu Madrid, keď štyri razy prekonala brankára FC Girona (konečný stav zápasu 6:3).

Ronaldo si štvorgólovú nádielku vychutnal nedávno aj vo svojom súčasnom tíme Al-Nassr. Štyrmi presnými delovkami proti Al Wehda súčasne pokoril aj métu 500 ligových gólov vo februári 2023.

Haaland, Lewandovsky i Tevez

Štyri góly za jeden zápas sa podarili vsietiť aj gólovému stroju Erlingovi Haalandovi. Ešte v drese Borusie Dortmund rozstrieľal Herthu Berlín s Petrom Pekaríkom v zostave 21. novembra 2020.

História Ligy majstrov si zase pamätá 4 góly Roberta Lewandowskeho, ktorý v roku 2013 ešte ako hráč Borusie Dortmund, skóroval proti Realu Madrid.

V roku 2008 zase pomohol k postupu do semifinále Ligy majstrov anglickému tímu Manchester United štyrmi gólmi Carlos Tevez, strelil ich do brány Blacburnu, nad ktorým vyhrali červení diabli nakoniec 5:3.

To najlepšie zo španielskej La Ligy môžete sledovať na :ŠPORT.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia