Úvod Novinky Tour de France
Tour de France 2022: Dlhšie prenosy z etáp a reportér v dejisku
Tour de France 2022: Dlhšie prenosy z etáp a reportér v dejisku

Tour de France 2022: Dlhšie prenosy z etáp a reportér v dejisku

RTVS ponúkne športovým fanúšikom naživo všetky etapy z Tour de France 2022.

Už tento piatok 1. júla odštartuje 109. ročník Tour de France.

Prvú etapu Tour de France ponúkne RTVS na obrazovkách programu :ŠPORT od 17:00 h. Boj Petra Sagana budú môcť sledovať diváci a poslucháči v televíznom a rozhlasovom vysielaní, ako aj na webe NAŽIVO.

Prestížne cyklistické preteky Tour de France sa v tomto roku budú konať v tradičnom termíne so začiatkom už tento piatok 1. júla a finálovou etapou 24. júla.

RTVS ponúkne divákom všetkých 21 etáp v priamom prenose na televíznom okruhu :ŠPORT. v maximálnom možnom licenčnom rozsahu niečo vyše hodiny po štarte etapy až po jej cieľ.

Po minulé roky, kým RTVS nemala športový kanál, mohli fanúšikovia sledovať v televízii iba dojazd a takmer celú etapu podľa licencie na webe. Spustenie športového kanála umožnilo maximálny rozsah vysielania v televízii. 

Preteky budú môcť diváci sledovať aj na špeciálnej podstránke tdf.rtvs.sk, kde návštevníci nájdu aj všetky dôležité informácie o pretekoch, dianie zo zákulisia, ako aj profil Petra Sagana.

Rozhlasových poslucháčov bude vysielanie Rádia Slovensko počas Tour de France pravidelne zásobovať informáciami vo všetkých spravodajských pozíciách, ako aj v prúdovom vysielaní.

Štúdio s Velitsovcami

Na športových fanúšikov čakajú Štúdiá Tour de France pred štartom a po ukončení každej etapy. Moderátormi štúdií budú Oľga Konečná a Dominik Kríž.

RTVS opäť pokračuje aj v exkluzívnej spolupráci s predchodcami Petra Sagana vo World Tour pelotóne bratmi Petrom a Martinom Velitsovcami. Tí budú nielen exkluzívnymi expertnými hosťami v štúdiách, ale aj spolukomentátormi. Preteky budú opäť komentovať Vladimír Genda a Marek Marušiak.

RTVS vysiela štáby aj priamo do dejiska pretekov. Redaktori Zuzana Lučaničová a Samuel Brečka budú monitorovať pôsobenie Petra Sagana a prinášať vlastné autorské materiály, ktoré doplnia štandardný prenos z pretekov.

Prenosy bude RTVS dopĺňať aj o vlastné grafické informácie dôležité pre slovenských divákov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia