Úvod Novinky Zaujímavosti
Slovensko, hradná veľmoc: Navštívte naše hrady, zámky a kaštiele s RTVS
Slovensko, hradná veľmoc: Navštívte naše hrady, zámky a kaštiele s RTVS

Slovensko, hradná veľmoc: Navštívte naše hrady, zámky a kaštiele s RTVS

Seriál Hrady a zámky Slovenska sú pre všetkých, ktorí majú radi históriu či cestovanie.

Čo je charakteristické pre Slovensko? Okrem nádhernej prírody a srdečných ľudí sú to aj naše hrady, zámky, kaštiele, pevnosti či hrádky. Máme ich u nás viac ako 100 a môžeme byť na ne právom hrdí. Slovensko si trúfame označiť za hradnú veľmoc. Aj po stáročiach tieto monumenty dýchajú slávou a pýchou svojich niekdajších vznešených pánov a ich tajuplné ba priam mýtické príbehy fascinujú každú novú generáciu.

Seriál Rádia Devín Hrady a zámky Slovenska je určený nielen tým, ktorí majú záujem o históriu, o svoje okolie a svoj región, ale je pre všetkých, ktorí po Slovensku cestujú, hľadajú nové a zaujímavé informácie a skrátka majú radi našu krajinu.

VIDEO: Moderátor a redaktor Peter Turčík hovorí o vzniku relácie

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tvorcovia, moderátor a redaktor Peter Turčík spolu s odborným garantom cyklu historikom Petrom Marákym, dúfajú, že sa im podarí vás inšpirovať k návšteve týchto kamenných svedkov našej histórie.

V cykle sa dozviete nielen zaujímavosti o stavebno-historickom vývoji danej lokality, ale aj o ich bývalých majiteľoch a súčasnom využití. Zistíte napríklad aj to, aký je rozdiel medzi hradom a zámkom či prečo nad Oravským Podzámkom stojí Oravský hrad. 53-dielny cyklus o Hradoch a zámkoch Slovenska nájdete v Archíve Extra RTVS. Nechajte sa inšpirovať.

hrad slovenská ľupča V cykle nájdete reláciu aj o Ľupčianskom hrade, ktorý je vzácnym diamantom nášho kultúrneho dedičstva.

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia