Úvod Novinky Zaujímavosti
Pravdivo a vtipne o hotelových labutiach aj krádežiach papúč
Pravdivo a vtipne o hotelových labutiach aj krádežiach papúč

Pravdivo a vtipne o hotelových labutiach aj krádežiach papúč

Skúsená hotelierka a mentorka Iveta Pupišová v relácii Trochu inak. Čo všetko si všímať pri návšteve hotela?

Hostkou relácie Trochu inak, ktorá je dostupná aj v archíve RTVS, bola Iveta Pupišová - hotelierka a uznávaná mentorka v oblasti hotelierstva na Slovensku. V priebehu dvadsiatich rokov si vyskúšala v rámci svojho odboru takmer všetko. Prešla od recepčnej až po riaditeľku hotela a dnes rozdáva cenné rady.

„Hotel je hlavne o zážitku. Všímam si, ako sa cítim, keď tam vojdem. Či je v hoteli dobrá atmosféra, či si vôbec niekto všimne, že som vošla a pozdraví. Rovnako aj to, ako je hotel zariadený a čím je vybavený," hovorí Pupišová a zároveň radí všímať si detaily, na ktorých skutočne záleží.

Uteráky na posteli nie sú úplne vhodné

Veľmi dôležitá je aj hudba a vôňa. Príjemné a vhodne zvolené pachy dokážu podľa slov odborníčky vylepšiť náladu až o 40%.

Rovnako práca chyžnej, ktorá si svojou prácou a starostlivosťou o hotelovú izbu buduje u zákazníkov dôveru. Dobrá chyžná je nielen starostlivá, ale aj diskrétna chyžná a vie vyhodnotiť, keď do izby vstupovať a kedy nie.

Vedeli ste o tom, že uteráky v tvare labutí na posteli môžu síce vyzerať romanticky, ale vo všeobecnosti ukladať uteráky (v akomkoľvek tvare) na posteľ nie je úplne vhodné?

Súvisí to s hygienou... V rozhovore s Ivetou Pupišovou sa dozviete aj to, či ľudia ešte stále z hotelov kradnú. „Ja tomu hovorím, že premiestňujú," odľahčila Adelinu otázku mentorka.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia