Úvod Novinky Zaujímavosti
Wellness vo vašej kúpeľni. Vyskúšajte ajurvédske SPA
Wellness vo vašej kúpeľni. Vyskúšajte ajurvédske SPA

Wellness vo vašej kúpeľni. Vyskúšajte ajurvédske SPA

Vaše telo si zaslúži rozmaznávanie. Vytvorte si domáce SPA, v ktorom zabudnete na všetko ostatné.

Každý z nás si občas potrebuje dopriať chvíľku pohody iba pre seba. Spôsobov je mnoho a jedným z nich môže byť aj domáca ajurvéda. Tajomstvo ajurvédskeho SPA nám v relácii Dámsky klub prezradila odborníčka Tatiana Lachová.

Ozdravným skrášľovacím rituálom ajurvédy sa oddávali už panovníci v dávnych dobách. Bolo to hlavne kvôli tomu, že výsledky boli naozaj viditeľné," uviedla Lachová.

Ajurvéda sa postupom času vyvíjala a menila, takže zo starovekej techniky sa stala moderná relaxačná metóda spájajúca tradíciu a poznatky dnešnej doby. A práve pre toto spojenie je podľa Lachovej taká výnimočná.

Základom je čisto prírodná kozmetika

Na vytvorenie domáceho SPA budete potrebovať špeciálu kozmetiku. Tá by mala byť čisto prírodná, bez akýchkoľvek chemikálií.

Ajurvéda - domáce SPA.png

Ajurvédska kozmetika je založená na tradičných receptúrach, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Jednotlivé ingrediencie, ktoré sú súčasťou kozmetiky, sú naozaj čisté," vysvetlila nám Lachová.

S vytvorením príjemného prostredia vám pomôžu prírodné sviečky s esenciálnymi olejmi, ktoré priaznivo ovplyvňujú naše zmysly. Stretnúť sa môžete s levanduľou, jazmínom či limetkou.

Ajurvédske bylinky, koreniny či exotické ovocie sú kombinované tak, aby dokázali aktivovať prirodzené detoxikačné vlastnosti pokožky. Sviečky, vonné tyčinky aj ostatnú kozmetiku si preto vyberajte podľa vône.

Rôzne kombinácie ingrediencií a vôní totiž ovplyvňujú nielen vašu náladu a pocity, ale určujú aj to, aké procesy sa v tele spustia.

Keď si vytvárame nejakú atmosféru v izbe, je dôležité myslieť na to, aby sa tie esenciálne oleje a ďalšie produkty, ktoré použijeme počas kúpeľa, vzájomne nebili," dodala na záver Lachová.

Ak vás táto téma zaujala, pozrite si celý rozhovor o ajurvéde s Tatianou Lachovou. Všetky odvysielané časti Dámskeho klubu nájdete v našom archíve.

FOTO: Unsplash a Pexels

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia