Úvod Novinky Zaujímavosti
Rok od vypuknutia vojny, korunovácia aj MS v hokeji. Čo všetko prinesie prvý polrok 2023?
Rok od vypuknutia vojny, korunovácia aj MS v hokeji. Čo všetko prinesie prvý polrok 2023?

Rok od vypuknutia vojny, korunovácia aj MS v hokeji. Čo všetko prinesie prvý polrok 2023?

Aké spoločenské, kultúrne a športové udalosti nás čakajú od januára do júla? Pozrite si prehľad.

Rok 2022 sa niesol v znamení ZOH v Pekingu, MS v hokeji 2022, ale aj v desivom tieni vojny na Ukrajine či 70. výročia kráľovnej Alžbety II. na tróne aj jej úmrtia.

Čo môžeme očakávať v prvom polroku 2023? Tu je stručný prehľad.

Január 2023

Začiatok roka 2023 bude spojený s pohrebom emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorý zomrel vo veku 95 rokov. Pohreb sa uskutoční vo štvrtok 5. januára.

Emeritný pápež Benedikt XVI..jpg

Január bude v susednom Česku patriť prezidentským voľbám. Na Slovensku nás čaká referendum o predčasných parlamentných voľbách (21. januára).

Február 2023

Dňa 24. februára 2023 uplynie rok od vypuknutia vojny na Ukrajine. Ruská invázia na Ukrajinu priniesla so sebou množstvo hrôz, státisíce utečencov a neistotu nielen v regióne, ale aj vo svete.

Marec 2023

Kvalifikácia na EURO 2024 – Slovensko odohrá zápasy s Luxemburskom a Bosnou a Hercegovinou. Slovan Bratislava sa predstaví v zápasoch Európskej konferenčnej ligy.

Dozvieme sa takisto aj mená laureátov Krištáľového krídla 2023.

Apríl 2023

Na koniec mesiaca apríl je naplánovaný draft NHL. Bude sa úspech z minulého roka, keď draftoval Montreal Canadiens z 1. miesta Juraja Slafkovského, opakovať?

Juraj Slafkovský sa teší na draft NHL.

Máj 2023

Ako zvyčajne, máj je nielen mesiacom lásky, ale aj mesiacom hokejového šampionátu. Zverenci Craiga Ramsayho sa predstavia v zápasoch základnej skupiny na MS v hokeji 2023 vo Fínsku a Lotyšsku od 12. – 28. mája.

Máj prinesie aj korunováciou Karola III. a jeho manželky Camilly. Karol III. zasadne na trón po zosnulej kráľovnej Alžbete II.

Jún 2023

Jún sa takisto ponesie v znamení športu. Už 10. júna bude finále Ligy majstrov a na konci mesiaca (od 21.6. – 2.7.) sa budú konať Európske hry v Poľsku. Tie budú spojené s kvalifikáciou na LOH 2024 v Paríži.

V júni oslávi 50 rokov prezidentka Zuzana Čaputová.

Júl 2023

Prvý letný mesiac bude tradične patriť cyklistickým pretekom Tour de France. Ako sa na nich umiestni Peter Sagan?

Televízne aj filmové novinky

Ján Žgravčák a glosátori Leško, Vinczeová, Hudák

Na obrazovky RTVS prichádza od januára niekoľko noviniek – štvrtky budú patriť spomienkovej relácii Hit roka s Jánom Žgravčákom.

Nová zábavno –vedomostná relácia Traf to! zabaví divákov Jednotky od pondelka 9. januára. Pripravená je aj nová súťažná kuchárska šou Pravidlá mojej ženy od 15. januára, takisto na Jednotke.

Už teraz sa pečie tretia séria najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko v podobe kastingov. Prihlásiť sa môžete aj vy!


Do kín mieria aj v roku 2023 nové filmy z koprodukcie RTVS – napríklad Invalid alebo Slúžka od Mariany Čengel Solčanskej (Zakliata jaskyňa, Únos, Láska na vlásku a iné).

Zo svetovej produkcie sa môžu fanúšikovia kinematografie tešiť na pokračovanie filmu Duna – Duna 2.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia