Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 3.03.2018, A satnya pedagógusbérek régi és jogos panaszán kívül melyek lehetnek/lehetnének a hazai oktatásügy halaszthatatlan teendői, ha az ehhez szükséges átfogó reform lényegében a rendszerváltás óta várat magára? Ebben a kissé zavaros helyzetben melyek a nemzetiségi, jelesül a magyar iskolák többletgondjai? És mert nyakunkon a beíratások időszaka, helytálló feltevés-e, hogy magyar iskola csak ott kerülhet veszélybe, ahol a szülők nem oda járatják gyermekeiket? Mi várható attól a szerkezeti változástól, hogy a szaktárca nemzetiségi iskolák osztálya május végén főosztállyá alakul? A szakmaképzés gyors növelése iránti kormányzati igény érinti/érintheti-e majd a nemzetiségi iskolarendszer struktúráját? Prékop Máriával, az oktatási minisztérium nemzetiségi osztályának vezetőjével Miklósi Péter beszélget.