Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 31.03.2018, Kereken öt éve, hogy a Vatikán apostoli székébe a jezsuita Jose Mario Bergogliát választották, akinek kitűzött célja az egyház és a világ közelítése, az egyház felrázása, a vallás élővé és a katolicizmus emberarcúvá tétele. Ő Ferenc pápa, aki a támogatottsága révén a legnépszerűbb, az őt ért konzervatív kritikák miatt viszont sokat bírált egyházfőnek számít. Törekvései vajon a Szlovákiában is előidéztek-e – közép- vagy hosszú távon – reformfolyamatokat? S egyáltalában, társadalmi misszióját tekintve Szlovákiában ma mennyire fontos a vallás? Húsvét ünnepkörében Molnár Tamás atyával Miklósi Péter beszélget.