Úvod Novinky Filmy a seriály
5 dôvodov, prečo musíte vidieť film Ronin. Robert De Niro je jedným z nich
5 dôvodov, prečo musíte vidieť film Ronin. Robert De Niro je jedným z nich

5 dôvodov, prečo musíte vidieť film Ronin. Robert De Niro je jedným z nich

Filmový klenot z 90. rokov patrí medzi diela, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Roninom bol podľa japonskej legendy samuraj, ktorý stratil svojho pána alebo prišiel o jeho priazeň. Bez vodcu, ktorému by zasvätil svoj život, chodil po svete ako potulný žoldnier.

Hoci uplynulo niekoľko storočí, aj dnes môžeme nájsť takýchto roninov. Jedným z nich je aj bývalý agent CIA Sam (Robert De Niro), ktorý sa v Paríži pridá k profesionálnej lúpeži. Spoločne s ním sa na lúpeži podieľajú aj ďalší bývalí agenti tajných služieb.

Ich cieľom je kufrík s tajným obsahom. Všetko ide podľa plánu, až kým sa neukáže, že niekto zo skupiny koná na vlastnú päsť.

1. Vynikajúci dej

Prvým dôvodom, prečo by ste si akčný triler Ronin nemali nechať ujsť, je vynikajúci dej filmu. Na rozdiel od väčšiny akčných diel, ktoré sa zameriavajú najmä na kulisy či efekty, Ronin ponúka bravúrnu dejovú zápletku. Spletitý dej plný nečakaných momentov núti diváka, aby bol neustále v strehu.

2. Sam a Vincent

Hoci je hlavnou postavou Sam v podaní Roberta De Nira, za dušu filmu býva označovaný Vincent, ktorého stvárnil skvelý francúzsky herec Jean Reno.

Ronin - Jean Reno, Robert De Niro.jpg

Sam a Vincent si medzi sebou ihneď vytvárajú pevné puto, ktoré dodáva akčnému filmu šarm. Muži k sebe prechovávajú rešpekt a úctu a v nebezpečných chvíľach neváhajú položiť život za svojho partnera.

3. Ani sekunda nazmar

Film nestráca čas zdĺhavými scénami, ale diváka okamžite vtiahne do deja. Od úvodnej scény v kaviarni si film udržiava stabilné tempo, vďaka ktorému sa divák nenudí, no zároveň nemá pocit, že nestíha sledovať zápletku.

Správne nastavené tempo umožňuje budovať vzrušenie a zároveň klásť otázky, pričom každá sekunda filmu je využitá na maximum.

4. Vzrušujúce naháňačky

Ďalším dôvodom, prečo si pozrieť film Ronin, sú akčné scény s automobilovými naháňačkami, ktoré filmu dodávajú vzrušujúcu atmosféru. Skvelo spracované efekty vtiahnu diváka do deja a on tak nadobudne pocit, že sedí na sedadle spolujazdca.

5. Robert De Niro

Fenomenálny herec je považovaný za jedného z najväčších hercov všetkých čias. V 90. rokoch však začala jeho kariéra stagnovať a De Niro bol obsadzovaný do menších rolí a komediálnych filmov.

Vďaka filmu Ronin sa mu podarilo oživiť svoju hviezdnu kariéru a herec si na svoje konto mohol pripísať ďalší obrovský úspech.

Nenechajte si ujsť akčný triler s Robertom de Nirom a Jeanom Renom už v piatok o 22:10 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Ronin

Živé vysielanie ??:??

Televízia