Úvod Novinky Filmy a seriály
Toto je dôvod, prečo Jack Nicholson odmietol rolu v Krstnom otcovi
Toto je dôvod, prečo Jack Nicholson odmietol rolu v Krstnom otcovi

Toto je dôvod, prečo Jack Nicholson odmietol rolu v Krstnom otcovi

Jack Nicholson odmietol hrať Michaela Corleoneho a rolu prenechal Al Pacinovi. Aký mal dôvod?

Ikonická snímka Krstný otec, ktorá tento rok oslávila 50 rokov, patrí medzi filmové klasiky ovenčené mnohými cenami. Príbeh o rozmachu organizovaného zločinu v 50. rokoch minulého storočia vznikol na základe rovnomennej knihy Maria Puza.

Ústrednú úlohu zohráva newyorská rodina Corleone, na čele ktorej stojí Don Vito (Marlon Brando) a jeho syn Michael (Al Pacino).

Krátko po druhej svetovej vojne dochádza k prudkému rozmachu mafie v New Yorku aj v Las Vegas. Rodina Vita Coreloneho patrí k najmocnejším klanom, no napriek tomu musí deň čo deň bojovať o svoju moc.

Al Pacino, Marlon Brando - Krstný otec.jpg

Všetko sa skomplikuje, keď charizmatický a mocný Don Vito zomrie. Jeho miesto musí zaujať jeho najmladší syn Michael, ktorý spočiatku nechcel mať s mafiánskymi praktikami nič spoločné. Okolnosti ho však prinútia, aby svoj postoj zmenil.

Ikonický Al Pacino

Hoci je Krstný otec považovaný za jeden z najlepších filmov, pre režiséra Francisa Forda Coppolu natáčanie nebolo jednoduché. Už od začiatku musel riešiť mnoho komplikácií a problémov.

Všetko sa začalo v momente, keď filmový štáb začal hľadať hercov. Rolu krstného otca najprv ponúkli Laurenceovi Olivierovi, ktorý ju však odmietol. S rovnakým odmietnutím sa režisér stretol aj u Jacka Nicholsona.

Herec z filmu Prelet nad kukučím hniezdom však mal vážny dôvod:

„Vedel som, že to bude skvelý film. Avšak Indiánov by mali hrať Indiáni, Talianov zase Taliani,“ vysvetlil herec a dodal, že Al Pacino bol pre rolu Michaela ako stvorený.

Herecké obsadenie bolo nakoniec viac ako vynikajúce. Marlon Brando za svoj výkon získal Oscara a Al Pacino celosvetový obdiv a slávu.

Nenechajte si ujsť majstrovské dielo ocenené troma Oscarmi. Film Krstný otec ponúkneme v piatok o 21:55 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / The Godfather

Živé vysielanie ??:??

Televízia