Úvod Novinky Osobnosti
1. jún patrí deťom: Ako ho kedysi oslavovali známe tváre RTVS?
1. jún patrí deťom: Ako ho kedysi oslavovali známe tváre RTVS?

1. jún patrí deťom: Ako ho kedysi oslavovali známe tváre RTVS?

A ktorú detskú vlastnosť by mali mať dospeláci? Odpovedá Juraj Bača, Martina Zábranská i Miňo Macuľa.

Dátum 1. jún je pre všetky deti špeciálny. Majú svoj sviatok a patrične si ho užívajú a oslavujú.

Na ktorý Deň detí si spomínajú moderátorka a herečka Martina Zábranská, moderátor Juraj Bača či moderátorka Správy RTVS Klaudia Suchomel Guzová?

Pozrite si video.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deň detí - Voľno, podnikové akcie aj hry

"Ja si pamätám, že nám raz dali voľno, že sme sa nemuseli učiť - to bol veľmi pekný Deň detí," hovorí herečka Martina Zábranská, ktorú poznáte zo seriálu Priznanie a hrá aj v novej rozprávke Zakliata jaskyňa. Na jeseň ju uvidíte ako moderátorku relácie Naj škola.

"My sme mali na škole rôzne aktivity na Deň detí, že sme chodili všetky školy z Galanty na amfiteáter a tam sme súťažili. Bolo to také veselé," tvrdí zase moderátor najsladšej šou RTVS Juraj Bača.

"Spomínam si celkom rada na tie podnikové akcie, na ktoré nás rodičia brali na Deň detí. Vyrastali sme v Košiciach a detským vláčikom sme sa vyviezli na Alpinku. Tam sme súťažili, bolo tam veľa sladkostí, pamätám si na cukrovú vatu. Bolo to veľmi fajn," pridáva spomienku moderátorka Správ RTVS Klaudia Suchomel Guzová.

Smiech, úprimnosť a hravosť

Ktorá detská vlastnosť by nemala chýbať v dospeláckom svete?

"Určite sa dospelí oveľa menej smejú. Myslím, že to je jedna z vecí, ktorú strácame a robíme menej, ako keď sme boli deťmi," myslí si porotkyňa Pečie celé Slovensko Petra Tóthová.

A pridáva aj prianie: "Preto by som si želala, aby sa dospelí ľudia viac smiali."

Porotkyňa Jožka Zaukolcová zase vyzdvihuje inú detskú vlastnosť: "Mne sa páči, že deti sú úprimné. Ony sa na nič nehrajú a povedia to, čo si myslia."

Víťaz 1. série Pečie celé Slovensko, Miňo Macuľa dodáva: "Že vedia snívať, lebo snívať treba stále. A hravosť aj v dospelosti."

25 50 75 90
Foto: Shutterstock

Živé vysielanie ??:??

Televízia