Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Najsladšia šou Pečie celé Slovensko pozná dátum premiéry
Najsladšia šou Pečie celé Slovensko pozná dátum premiéry

Najsladšia šou Pečie celé Slovensko pozná dátum premiéry

Spoznajte dvanástich amatérskych pekárov, ktorí predvedú neuveriteľné výkony. Vyhrať však môže len jeden.

Šou Pečie celé Slovensko je najväčšia pekárska televízna šou, ktorá vychádza z britského originálu The Great British Bake Off.

V súťaži pred televíznymi kamerami sa stretávajú amatérski pekári a cukrári, ktorí musia o svojich pekárskych zručnostiach presvedčiť odbornú porotu. Tá po každom kole jedného zo súťažiacich pošle domov.

Britský Bake Off mal premiéru 17. augusta 2010 a k televíznym obrazovkám pritiahol státisíce nadšených divákov, ktorí sledovali pekárske umenie ľudí z davu.

Na Britských ostrovoch sa šou dočkala neuveriteľných jedenástich sérií a medzitým pobláznila televíznych divákov v ďalších kútoch sveta. Najväčšia pekárska šou teraz prichádza aj na Slovensko.

Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová

Šou spôsobila, že ľudia sa začali oveľa viac zaujímať o dezerty a domácke pečenie, zároveň však mnohých cukrárov povzbudila, aby boli pri príprave svojich výtvorov odvážnejší. Diváci s nadšením sledovali prípravu množstva netradičných dobrôt rôznych tvarov, veľkostí či farieb.

Pečie celé Slovensko už druhú októbrovú nedeľu na Jednotke

Zaujímavosťou je, že supermarkety vo Veľkej Británii hlásili po premiére šou zvýšený záujem o pekárenské prísady a príslušenstvo. Bake Off dodal mnohým odvahu, aby sa z tradičného pečenia stal doslova sviatok. Ľudia začali v kuchyni oveľa viac experimentovať a hrať sa s príchuťami a ich kombináciami.

Súťažiaci si okamžite získali srdcia fanúšikov pred obrazovkami a ich počty s každou odvysielanou epizódou rástol. BBC nakoniec program presunula z „dvojkového" televízneho okruhu na hlavný.

Priemerný počet divákov bol pri prvej sérii viac ako 4 a pol milióna. Vyhlásenie víťaza sledovalo v posledných 15 minútach poslednej epizódy viac ako 5 miliónov ľudí.

Pečie celé Slovensko - moderátori a porota

Šou má za sebou úspešné vysielanie v susedných Čechách, na Ukrajine, ale aj v Maďarsku. Bodovala tiež v Austrálii, Spojených štátoch, v Brazílii, Belgicku či Kanade. A v mnohých ďalších krajinách, kde si k televízii sadali milióny fanúšikov.

Slovensko, si pripravené na neuveriteľné pekárske výkony našich súťažiacich? Milan Zimnýkoval, Juraj Bača, ale aj porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová sa už nevedia dočkať... Štartujeme 10. októbra na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia