Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Dôvody, ktoré vás presvedčia prihlásiť sa do 2. série Pečie celé Slovensko
Dôvody, ktoré vás presvedčia prihlásiť sa do 2. série Pečie celé Slovensko

Dôvody, ktoré vás presvedčia prihlásiť sa do 2. série Pečie celé Slovensko

Súťažiaci svoju účasť v najsladšej šou RTVS len ospevujú a pre všetkých, ktorí by to chceli skúsiť tiež, majú úprimné odkazy.

Už v nedeľu, 12. decembra sa dozvieme meno víťaza či víťazky najsladšej šou jesene RTVS Pečie celé Slovensko. Vo finále sa stretnú traja najlepší z pekárskej dvanástky: Lucia, Alenka a Miňo.

Hoci sa prvá séria pekárskej šou skončí, na Jednotke sa bude piecť znova. Nielen vo vianočnom a silvestrovskom špeciále, ale hlavne v druhej sérii Pečie celé Slovensko.

Prihlasovanie do druhej série je už spustené a ak náhodou ešte váhate, prečo by ste to mali skúsiť, tu sú dôvody od súťažiacich, porotkyne aj moderátora.

Moderátor Milan Zimnýkoval

Obľúbený moderátor má v tom, prečo by sa mali amatérski pekári a pekárky prihlásiť do druhej série Pečie celé Slovensko, jasno. Medzi jeho dôvodmi nechýba ani ocenenie kvalít jeho kolegu Juraja Baču.

PCS_precosaprihlasit_milanjunior1.jpg

Finalistka Lucia

Umelecky založená Bratislavčanka Lucia, ktorá sa niekoľkokrát stala pekárkou týždňa a zaujala napríklad svojou halloweenskou tortou v tvare hlavonožca Dextera či tortou v tvare sushi, vyzýva všetkých domácich cukrárov a cukrárky:

„Chceš zažiť niečo, čo sa ti navždy vpíše do pamäti, prejsť za hranice svojich schopností, vyskúšať si recepty, ktoré doma nikdy neurobíš a spoznať skvelých ľudí, ktorí sú na rovnakej vlnovej dĺžke ako ty a zažiješ s nimi skvelú jazdu?“

Lucia Piterka

Mozartove gule si môžete pripraviť aj doma. Recept od finalistky Lucie

„Tak neváhaj, prihlás sa do druhej série PEČIE CELÉ SLOVENSKO a ukáž všetkým, čo dokážeš. Ale počítaj s tým, že tvoja zástera rozhodne neostane čistá, tvoj prst neporezaný alebo jazyk nepopálený, ale bude ťa to baviť každú jednu výzvu!“

Finalistka Alenka

Energická strela z východu, Alenka, špecialistka na carwing (vyrezávanie z ovocia), známa ako najpoctivejšia čitateľka receptov na technické výzvy (niekoľko ich aj vďaka tomu vyhrala), má tieto dôvody na prihlásenie sa do druhej série Pečie celé Slovensko:

  • účasťou v súťaží získate nové skúseností a veľmi veľa vedomostí v cukrárskej oblastí „Ja osobne som sa v súťaži naučila množstvo nových techník, „grifov“ a receptov, ktoré budem využívať a ktoré mi uľahčia prácu,“ hovorí Alenka.
  • spoznáte nových ľudí - pre Alenku osobne najväčšie pozitívum je, že stretla úžasných ľudí s ktorými vytvorili priateľstvá
  • účasť v súťaži je aj určitá forma reklamy pre súťažiaceho

Alenka má v tom jasno. Keď torta, tak pre Aquamana

„V mojom prípade som rada, že ja žena ´od plotynky´ som zviditeľnila malú nenápadnú obec o ktorej mnohí doteraz ani nepočuli,“ dodáva hrdá obyvateľka Sliepkoviec.

  • účasťou v súťaži si zvýšite svoje cukrárske sebavedomie a v mnohých prípadoch prekonajú samého seba a posunú hranice svojich možností

PCS_precosaprihlasit_alenka1.jpg

„...lebo už len dostať sa do finálovej dvanástky je dôvodom si začať viac veriť, že človek je naozaj dobrý v tom, čo robí a čo ho baví,“ uzatvára Alenka, ktorá je majsterkou v pečení makroniek.

Finalista Miňo

Jediný chlap vo finále, Miňo, vďačí účasti v súťaži svojim kamarátom, ktorý ho zo srandy prihlásili. Aj on však vie, čo mu súťaž priniesla, a to sú zároveň aj dôvody pre vás:

  1. dôvod - človek zistí, či vie naozaj piecť. "Keďže vás hodnotí porota a hodnotenie poroty - odborníčok je relevantnejšie, ako keď vás hodnotí rodina," ozrejmuje Miňo.
  2. dôvod - v súťaži sa naučíte veľa nových veci. „A tá súťaž vás ženie dopredu. Každá kritika od poroty je hnacím motorom, aby sa človek viac a viac zdokonaľoval,“ vysvetľuje sympatický Miňo z Bratislavy, ktorého k pečeniu priviedla babička.
  3. dôvod je, že šou spoznal veľa nových ľudí a získal nové kamarátstva. „Súťaž mi dala skvelé priateľstvá a zážitky, ktoré ostanú do konca života,“ hovorí s úsmevom.

mino-vizitka-min.jpg

„Taktiež sa človek oboznámi s televíznou výrobou, a poviem vám je to strašná makačka . Koľko ľudí okolo takéhoto projektu pracuje, som si ani nemyslel. Ľudia vidia len to, čo je na obraze, ale čo je za oponou to nikto nevie a klobúk dole, ako to bolo všetko zohraté,“ doplnil hlavný iniciátor "pliaskania" cesta na štrúdle.

Magda

Súťažiaca Magda sa do sŕdc divákov zapísala ako usmievavá pekárka s citom pre tradičné recepty. Hoci bola najstaršou súťažiacou v šou Pečie celé Slovensko, do finálovej dvanástky zapadla so svojou srdečnou energiou a prístupom.

Magda Kelemenová, PCS

„Cukrárstvo je jedna krásna práca, ktorá vytiahne z človeka dobro v srdci a keď sa to ľuďom páči, tak to prinesie veľmi veľa pozitívnej energie,“ myslí si členka dedinskej poriadkovej službe vo Vinodole.

„Do súťaže som sa prihlásila spontánne. Cítila som , že mám čo ponúknuť so seba tým, že mám skúsenosti v pečení už 16 rokov. Moje rozhodnutie sa prihlásiť nemalo veľké očakávanie, v tú danú chvíľu som to brala ako výzvu.“


„Moje začiatky v pečení spočívali v tom, že som potrebovala psychohygienu , nakoľko moje deti odrástli a potrebovala som niekde moju lásku dať a zrazu som zistila, že pečenie je to čo som celý život hľadala,“ vysvetľuje Magdi svoje dôvody na prihlásenie sa do šou.

Magdi preto odkazuje všetkým, ktorí váhajú, aby skúsili šťastie ako ona.

„Hoci som neverila, že sa dostanem do finálovej dvanástky, prinieslo mi to veľmi veľa priateľstiev, skúseností, zážitkov,“ vymenúva a dodáva:

„... a to najdôležitejšie pre mňa bolo, že som si začala vážiť samu seba a pochopila som, že pre mňa život nekončí a môžem si začať život užívať.“

Viliam

Naopak najmladším súťažiacim v dejinách súťaže (nielen na Slovensku) bol Viliam.

Čerstvý stredoškolák sa svojimi zručnosťami mohol porovnávať s pekármi a pekárkami, ktoré majú dlhoročné skúsenosti s pečením.

viliam-vizitka-min.jpg

„Odjakživa ma bavili kamery a pečenie, preto som to chcel spojiť a získať nové skúsenosti,“ hovorí Viliam.

Mladík, ktorý absolvoval niekoľko cukrárskych kurzov venovaných francúzskym dezertom a čokoláde a jeho najväčšou vášňou sú monodezerty, vie veľmi dobre, prečo sa do šou prihlásil.

„Dôvodom, prečo som sa prihlásil bol aj vek. Vek je iba číslo a chcel som dokázať, že aj ľudia v mojom veku by mali skúšať stále niečo nové, no najmä to, čo ich v živote najviac napĺňa,“ dodáva šikovný cukrár, ktorý má pred sebou ešte dlhú cukrársku kariéru.

„Najdôležitejší dôvod však bol ten, že milujem pečenie, veľmi ma baví a napĺňa,“ prezradil Viliam. Cítite to rovnako? Prihláste sa aj vy do druhej série Pečie celé Slovensko.

Porotkyňa Petra Tóthová

Sympatická porotkyňa, ktorá okrem prísneho hodnotenia prejavovala voči súťažiacim pozitívne emócie, vie, čo by malo priviesť do druhej série Pečie celé Slovensko ďalších amatérskych pekárov a cukrárov.

Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová.jpg

Tu sú Petrine dôvody:

  1. Je to zážitok na celý život, ktorý Vám nikto nezoberie.
  2. Spoznáte úžasných a milých ľudí, s ktorými je radosť byť aj po skončení natáčania.
  3. Naučíte sa množstvo nových vecí, ktoré vás posunú míľovými krokmi v pred.
  4. Dozvie sa o vás celé Slovensko a bude vám držať palce.

A ak budete ešte o sebe pochybovať, čo sa cukrárstva a pečenia týka, spomeňte si, čo povedala porotkyňa Jožka Zaukolcová súťažiacim v štvrtom kole.

Foto: RTVS, grafika Ľubomír Pidaný

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia