Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Predstavujeme prvých 6 finalistov druhej série cukrárskej šou
Predstavujeme prvých 6 finalistov druhej série cukrárskej šou

Predstavujeme prvých 6 finalistov druhej série cukrárskej šou

Už 2. októbra sa predstaví táto šestica pekárov a pekárok v najsladšej šou RTVS.

Jeseň s RTVS bude opäť sladká! Obľúbená pekárska šou Pečie celé Slovensko sa vracia s druhou sériou. A kto sú noví súťažiaci, ktorí zabojujú o titul Amatérskeho majstra pekára alebo pekárky už od 2. októbra na Jednotke?

Predstavujeme vám prvú šesticu súťažiacich.

Milka Figuliová (62 rokov)

Milka.jpg

Svieža babička Milka je na dôchodku, no stále si dáva nové výzvy. A preto sa aj prihlásila do Pečie celé Slovensko 2.

Divákov zaručene prekvapia jej moderné a extravagantné recepty. Milka sníva o tom, že sa podelí o svoje vedomostí a skúsenosti s ľuďmi, ktorí majú chuť piecť a variť.

Chcela by totiž viesť kurzy a publikovať vlastné recepty. Pochádza z Banskej Bystrice, kde žije so svojím najmladším synom. Svoj život naplno venuje rodine, pre ktorú s radosťou pečie.

Tomáš Prostredník (29 rokov)

Tomáš.jpg

Rodák z Trenčína - Tomáš, ktorý pracuje ako barman, našiel svoje zaľúbenie v pečení ešte ako dieťa. Vyrastal v detskom domove so súrodencami a práve tu sa priučil pečeniu od paní vychovávateliek.

Do šou ho doviedla práve jeho pekárska vášeň a fakt, že má rád výzvy. Takisto by sa chcel naučiť nové recepty a postupy. Jeho snom je otvoriť si vlastnú cukráreň alebo pekáreň. Okrem práce za barom sa venuje deťom z detských domovov.

Lucka Gyenesová (38 rokov)

Lucka.jpg

Vášnivá cestovateľka, zberateľka cukrárskych kníh od svetových cukrárov a mamina dvoch detí, to je Lucka z Nových Zámkov.

K pekárskemu remeslu ju viedli od malička jej dve babičky, inak je samoukom. Do šou sa prihlásila, aby sa zdokonalila v pečení a stretla sa so svojimi vzormi – porotkyňami Petrou a Jožkou.

Luckine výtvory spoznáte podľa krásne ručne maľovaných obrázkov a vzorov, ktoré vie zakomponovať do rôznych receptov. V budúcnosti by chcela mať vlastnú cukrárenskú výrobňu.

Lenka Lukačovičová (28 rokov)

Lenka.jpg

Večne usmiata a pozitívne naladená Lenka pochádza z Bučian pri Trnave. Je vedúcou výstupnej kvality v drevárskom priemysle, no vo voľnom čase sa už dva roky venuje pečeniu.

Má rada výzvy, kváskovanie a jej silnou stránkou sú makrónky. Jej ambície a bojovnosť ju primäli k tomu, aby sa prihlásila do pekárskej šou.

Lenkiným najväčším snom je otvoriť si vlastnú cukrárničku, ktorej sa bude môcť naplno venovať a rozdávať tak ľuďom radosť.

Marek Kováčik (31 rokov)

Marek.jpg

Uletený Marek z Liptovského Mikuláša, povolaním profesionálny filmár, miluje pečenie. Rád však aj surfuje, športuje a dokonca aj spieva. Jeho najväčšou pekárskou inšpiráciou bola jeho starká, ktorá mu dala množstvo užitočných rád.

Aj keď pri pečení pôsobí niekedy chaoticky, vždy si nájde čas na pomoc ostatným. Sníva o tom, že bude pomáhať ľuďom, preto by si chcel založiť chránenú dielňu so sladkými pochutinami na Bali pre ľudí, ktorí sa začleňujú do spoločnosti.

Anna Borošová (39 rokov)

Anči.jpg

Veterinárka Anička je mamou troch detí a pochádza z Novej Bane. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka.

Okrem výroby syrov sa venovala aj výrobe syrových tort. Od slaných nebolo ďaleko ku sladkým a Anči začala piecť aj klasické zákusky. Bežné recepty pritom začala upravovať na zdravšie verzie, napríklad bezlepkové či so zníženým obsahom cukru.

V budúcnosti by chcela absolvovať cukrársky kurz, aby sa mohla venovať svojej vášni naplno sa živiť práve pečením.

Na výkony aj tejto šestice budú dohliadať porotkyne Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová, motivovať, ochutnávať a hlavne moderovať celú šou budú Juraj Bača a Milan Zimnýkoval.

Viac o súťažiacich sa dozviete na webe pecieceleslovensko.sk.

Zoznámte sa aj s ďalšou šesticou finalistov.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia