Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Štyri princezné, len jedna kráľovná. Semifinále je za nami
Štyri princezné, len jedna kráľovná. Semifinále je za nami

Štyri princezné, len jedna kráľovná. Semifinále je za nami

Desiate kolo sa nieslo v duchu slávnosti, vzájomnej pomoci a posledného vypadnutia.

Oslava ako sa patrí! V podaní štyroch najlepších pekárok sa stan v Bernolákove naplnil tými najvyberanejšími dezertami a tortami a párty nemala podoby.

Štyri pekárky sa zmenili na princezné a upiekli tri výzvy, ktorými sa snažili zabojovať o finále. Tesne pred bránami skončila pekárka Tánička. Pekárkou týždňa sa premiérovo stala Anička.

Pekárka Anči a moderátori.jpg

Pripomeňte si, čo sa stalo v semifinále najsladšej šou RTVS.

Aj vojvodkyňa by bola spokojná

Osobnou výzvou boli éclair, alebo aj vojvodkynine pečivo - podlhovastý francúzsky dezert z odpaľovaného cesta. Hoci mali pekárky napĺňať všetkých 6 éclairs jednotnou plnkou, museli zdobiť tromi spôsobmi.

Pekárka Anička si zvolila čokoládovú cestu a do éclairs ukryla čokoládovy krém zo 70%-tnej čokolády a poliala ich čokoládovou polevou. Zdobila jedlým zlatom, čertsvými kvetmi aj sušenými kvetmi nevädze.

Pekárka Janka vytvorila slávnostné éclairs s pistáciovo - malinovou plnkou a zdobením s pistáciami a malinami.

Porotkyne a moderátori pri Princess torte.jpg

Pekárka Tánička venovala svoje éclairs maminke - stavili pri nich na chuť jahodového krému a gélu z limetky a bazalky.

Pekárka Lucka pred porotkyne postavila klasické francúzke éclairs s karamelovým chantilly krémom a jej legendárnym pekanovým praliné.

Princeznina torta

Pri technickej výzve sa pekárky rozdelili do dvojíc a aj výsledné torty tak vyzerali. Zatiaľ čo Ančine a Táničkine výrobky boli nižšie, menej klenuté a mali inak tvarované ružičky, Jankina a Luckina boli vyššie a ich ružičky boli viac rozvinuté.

S tradičným švédskym receptom Princeznina torta sa najlepšie popasovala Lucka.

Porotkyne a moderátori pri candy baroch.jpg

4 nádherné candy bary

V poslednej kreatívnej výzve 10. kola ukázali pekárky, ako vedia pripraviť a nazdobiť tématický candy bar.

Janka venovala svoj sladký bar so štyrmi rôznymi dezertami synčekovi - stôl na krstiny naplnila tartaletkami, rezmi Opitého Izidora, krehkými crincles a dezertom v pohári s limetkovým pudingom.

Narodeninový candy bar ozdobený kvetmi si zvolila Lucka.

Jej hostia si mohli pochutnať na makrónkach s plnkou z prosecca a jahodového pyré, tartaletkách, exotických ovocných pohárikoch a brownies s orieškami a pistáciovým maslom.

Veľký Gatsby by si oblizoval prsty, ak by ochutnal dezerty z rovnomenného candy baru od Táničky.

Na výber Tánička ponúkla dezert v šálkach s tromi druhmi čokolády, cupcakes s mandarinkovým coule, černicové tartaletky a cheesecakeom čierna ríbezľa.

A ako by vyzerala rodinná párty podľa Aničky? Mala by zaručene chuť minipavloviek, rolovanej torty, tartaletiek Ferrero a tapiokovo nektarinkového pudingu.

Jednoducho, dokonalé! Jednoducho, mňam!

25 50 75 90

Galéria

Pekárka Anči a jej candy bar na rodinnú oslavu.jpg Pekárka Janka a jej candy bar na krstiny.jpg Pekárka Anči a moderátori.jpg Pekárka Lucka a jej candy bar.jpg Pekárka Lucka pri dezertných pohárikoch.jpg Pekárka Tánička a moderátori.jpg Pekárka Tánička a jej Veľký Gatsby candy bar.jpg Porotkyne a moderátori pri candy baroch.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia