Logo Pečie celé Slovensko

Párty u Veľkého Gatsbyho podľa Táničky

Táničkina Myška Minnie

Kreatívna
výzva

Tetiana z PCS

Recept od Tetiany

Dezert v šálkach s tromi čokoládami

Ingrediencie

Korpus

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 125 g horkej čokolády
  • 125 g masla

Čokoladová pena v 3 častiach

  • 400 g smotanového syra izbovej teploty
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 300 ml smotany 33-35%
  • 15 g želatínového plátu
  • 70 g mliečnej čokolády
  • 70 g tmavej čokolády
  • 70 g bielej čokolády
  • Zafarbený zlatý cukor

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej hmoty. Pridáme rozpustenú čokoládu s maslom. Vylejeme do formy a pečieme 20 minút pri teplote 170 stupňov.
  2. Pripravíme penu - Mlieko zmiešame s cukrom, zohrejeme a premiešame. Nalejeme do samostatných misiek s rôznymi druhmi čokolády a rovnomerne pridáme napučanú rozpustenú želatínu. V samostatnej miske vyšľaháme vychladenú smotanu a smotanový syr. Tiež rovnomerne pridáme do čokolády, dobre premiešame.
  3. Na dno pohára položíme kúsok sušienky a nalejeme penu z horkej čokolády. Necháme trochu vychladnúť, potom na vrch nalejeme mliečnu penu a penu z bielej čokolády. Dozdobíme.

Cupcakes s mandarínkovým coule

Ingrediencie

Korpus

  • 240 g múky
  • 180 g cukru
  • 180 g acidka
  • 30 g masla
  • 120 g oleja
  • 2 vajcia
  • 2/3 sódy bikarbóny
  • 2/3 prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Vanilková pasta
  • Kôra z 3 pomarančov

Mandarínkový krém

  • 210 g mandarínkové pyré
  • Kôra zo 4 mandarínok
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 10 g citrónovej šťavy
  • 10 g želatíny + 60 g vody
  • 60 g bielej čokolády
  • Cointreau (pomarančový likér)

Maslový krém

  • 5 bielok
  • 300 g krištálového cukru
  • 425 g zmaknutého masla
  • Vanilková pasta
  • Štipka soli

Postup

  1. Korpus - Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame mokré a potom suché suroviny. Navrstvíme do košíčkov a pečieme 18/20 minút na 180 stupňov.
  2. Krém - Zmiešame pyré, kôru, žĺtky, vajcia, cukor, citrónovú šťavu a varíme do 75/80 stupňov. Pridáme čokoládu a rozpustenú čokoládu. Na koniec pridáme pomarančový likér. A dáme vychladiť.
  3. Maslový krém - Bielky, cukor, soľ miešame nad parou do 60 stupňov, až kým sa cukor rozpustí. Potom vyšlaháme na tuhý sneh. Vymeníme nadstavec za lopatku a pri nízkych otáčkach zapracujeme po kúskoch maslo. Keď je všetko maslo zapracované na chvíľku zvýšime otáčky.
  4. Muffiny naplníme mandarínkovým krémom a na vrch nastriekame maslový krém.

Tаrtaletka černica

Ingrediencie

Krehké cesto

  • 30 g mandľovej múky
  • 225 g pšeničnej múky
  • 25 g čierneho kakaa
  • 2 g soli
  • 195 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 60 g vajec

Mandľový krém

  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g mandľovej múky
  • 100 g vajec

Černicový konfit

  • 400 g černicového pyré
  • 20 g citrónovej šťavy
  • 20 g kryštálového cukru
  • 4 g pektínu

Vanilkový krém

  • 300 g krémového syra
  • 100 g masla
  • vanilková pasta

Ozdoba

  • Čerstvé černice

Postup

  1. Tartaletky - Vymiešame maslo, soľ, práškový cukor. Pridáme vajce, múku a kakao a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme medzi dvoma pergamenmi s hrúbkou 2,5 mm a vložíme do chladničky na stabilizáciu. Potom vytvarujeme tartaletky a vložíme do mrazničky. Rúru predhrejeme na 160 stupňov a pečieme s ventilátorom 20 minút.
  2. Mandľový krém - Všetky suroviny spolu zmiešame a navrstvíme do upečených tartaletiek a dáme zapiecť na 10 minút na 170 stupňov.
  3. Černicový konfit - Pyré zohrejeme na 35 stupňov a pridáme zmiešaný cukor s pektínom a varíme do zhustenia. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
  4. Vanilkový krém - Vyšlaháme maslo s cukrom, pridáme krémový syr a vanilkovú pastu.
  5. Zdobenie - Na upečenú tartaletku s mandľovým krémom dáme konfit. Do stredu urobíme kopček vanilkového krému a dookola poukladáme čerstvé černice.

Cheesecake čierna ribezla

Ingrediencie

  • 340 g smotanového syra
  • 160 g mascarpone
  • 120 g 33% smotany na šlahanie
  • 85 g práškového cukru
  • 8 g želatíny + 48 g vody
  • 60 g horúcej 33% smotany na šlahanie

Crumble

  • 180 g masla
  • 110 g práškového cukru
  • 250 g múky
  • 100 g mandľovej múky
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 vajce
  • 50 g mandlí
  • Štipka soli

Plnka z čiernych ríbezlí

  • 225 g ríbezľového pyré
  • 75 g cukru
  • 8 g pektínu

Poleva

  • 300 g čokolády
  • 90 g oleja
  • 10 g kakaového masla
  • 150 g čiernych ríbezlí

Postup

  1. Plnka z čiernych ríbezlí - zohrejeme v hrnci ríbezľové pyré, pridáme cukor zmiešaný s pektínom, privedieme do varu a varíme 20 sekúnd. Necháme vychladnúť
  2. Smotanový syr a mascarpone vyšľaháme, pridáme práškový cukor, studenú smotanu a šľaháme do zhustnutia. Napučanú želatínu rozpustíme a pridáme do teplej smotany, dobre premiešame a vlejeme do tvarohovej hmoty.
  3. Na drobenku spojíme v kuchynskom robote maslo s práškovým cukrom a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Všetky suché ingrediencie zmiešame a pridáme do masla. Mokrá strúhanka by mala výjsť. Do ¼ pridajte kakao. Výslednú hmotu rozložte na 2 plechy na pečenie. Posypeme lupienkami mandlí a za občasného miešania pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút.
  4. Do tvarohového základu pridáme časť černicoveho krému, premiešame a do formy dáme najskôr syrový základ, potom černicový a potom mrveničku. Odložte nabok vychladnúť.
  5. Čokoládu rozpustíme, pridáme olej a kakaové maslo, namočime v nom koláč a ozdobíme čiernymi ríbezľami.
Tetiana z PCS

Tetiana

Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty.

Pozrieť si Tetianine recepty