Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Sedem statočných sa posúva do siedmeho kola. Šou opustil Adam
Sedem statočných sa posúva do siedmeho kola. Šou opustil Adam

Sedem statočných sa posúva do siedmeho kola. Šou opustil Adam

Sedem finalistov sa posúva do siedmeho kola šou Pečie celé Slovensko.

Moderátori Juraj Bača a Milan Zimnýkoval odštartovali šieste kolo šou Pečie celé Slovensko. Finalisti piekli pre miestnu cukráreň .

V osobnej výzve pripravili tortové rezy . Na ich prípravu mali dve hodiny. Veľkým prekvapením v tomto kole bola Mirka, ktorá napiekla jednoznačne najlepšiu tortu. Jej Písecká torta bola novinkou aj pre porotkyne. „Je šťavnatý a zanesie ťa okolo celého sveta. Pre mňa najlepšia“ zhodnotila Petra.

PCS3-epi6-PidanyPhoto-78.jpg

V technickej výzve sa pekárom a pekárkam veľmi nedarilo. Francúzska kocka , ktorú si často mýlime s klasickým krémešom, im dala zabrať. Splniť podmienku čistých a ostrých hrán bolo skutočnou výzvou. Krém z kociek vytekal a rozkrájať čokoládu bola náročná disciplína. Najmenej sa darilo Luci, Danke a Patrikovi. Najlepšie francúzske kocky pripravil Tomáš.

_DSC7617.jpg

V kreatívnej výzve si súťažiaci udržiavali dobrú náladu. Najlepšiu štafetkovú tortu pripravila Katka v podobe kávového vrecka . Porotkyne ocenili aj prácu Luci, Danky a Mirky. Viac kritiky sa od porotkýň dostalo Adamovi, ktorého torta nevynikla.

_DSC7889.jpg

Pekárkou týždňa sa stala Katka , ktorá tento titul obhájila druhýkrát.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Luci, ktorá sa stala v piatom kole pekárkou týždňa sa tentokrát ocitla v ohrození. Rozhodnutie medzi Luci a Adamom dopadlo v jej prospech. Šou opustil najmladší súťažiaci Adam .

„To, že som v polovici pečenia som nečakal naozaj. Ja som si myslel, že to bude nejaké tretie kolo a zrazu šieste kolo. Je to super, je to úžasné ten pocit a užívam si to.“ vyjadril sa Adam na začiatku šiesteho kola. Zo šou odchádza spokojný .

_MKF4663.jpg

S Adamom sa rozlúčili zostávajúci finalisti aj porotkyne.

„Adam je skvelou ukážkou mladého človeka, z ktorého by si mali všetci brať príklad, preto lebo robí krásne veci, je zapálený pre to, čo miluje.“ povedala Petra.

„Ja želám Adamovi, aby úspešne ukončil školu. Aby ho bavila orgánová hudba, tak ako to on stále hovorí. Aby nikdy nenechal pečenie, lebo má na to talent.“ zapriala Adamovi Jožka.

Nestihli ste to? Celú epizódu si môžete pozrieť ešte raz v archíve RTVS .

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia