Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Písecká torta

Písecká torta


Ikona hodin

2 hod.

Ikona počet porcií

12 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Retro torta, ktorej základ tvorí trojfarebná šľahačka na kakaovom korpuse s jahodami. Vďaka množstvu šľahčkového krému ulahodí aj tým najväčším maškrtníkom.

Ingrediencie

Cesto
  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 15 ml oleja
  • 30 ml vody
Krém 1
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 300 g jahodového džemu
  • 3 g želatíny
  • 50 ml vody
Krém 2
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 300 g marhuľového džemu
  • 3 g želatíny
  • 50 ml vody
Krém 3
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 9 g želatíny
  • 50 ml vody
  • jahody, marhule

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • misa
  • tortová forma s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metlička
  • hrniec
  • sitko
  • stierka
  • mixér
  • nôž
  • cukrárenské vrecká

Postup

  1. Cesto - Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, vareškou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme.
  2. Krém 1 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  3. Krém 2 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  4. Krém 3 - Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  5. Ozdobíme ovocím a zvyšným šľahačkovým krémom.

Ingredience

Cesto
  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 15 ml oleja
  • 30 ml vody
Krém 1
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 300 g jahodového džemu
  • 3 g želatíny
  • 50 ml vody
Krém 2
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 300 g marhuľového džemu
  • 3 g želatíny
  • 50 ml vody
Krém 3
  • 400 ml smotany 40 %
  • 2 balíčky vanilky
  • 9 g želatíny
  • 50 ml vody
  • jahody, marhule

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • misa
  • tortová forma s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metlička
  • hrniec
  • sitko
  • stierka
  • mixér
  • nôž
  • cukrárenské vrecká

Postup

  1. Cesto - Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, vareškou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme.
  2. Krém 1 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  3. Krém 2 - Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  4. Krém 3 - Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  5. Ozdobíme ovocím a zvyšným šľahačkovým krémom.