Úvod Novinky Šport
Tomáš Tatar? Brutálny zápas, rozplýval sa v štúdiu RTVS Marián Gáborík
Tomáš Tatar? Brutálny zápas, rozplýval sa v štúdiu RTVS Marián Gáborík

Tomáš Tatar? Brutálny zápas, rozplýval sa v štúdiu RTVS Marián Gáborík

Tomáš Tatar sa stal hviezdou zápasu Slovenska s Dánskom. Jeho výkony očarili aj expertov RTVS.

(Aktualizované)

Slovensko porazilo na MS v hokeji 2022 Dánsko 7:1 a postúpilo do štvrťfinále. Sedemgólovú kanonádu do dánskej bránky odštartoval dvoma gólmi Tomáš Tatar. Od tej chvíle si slovenský kapitán zápas užíval.

Prvým gólom nalomil Dánov a druhým len potvrdil svoju pozíciu vodcu, keď poslal náš tím do dvojgólového vedenia.

„Toto bol príkladný zápas a turnaj kapitána. Bolo vidieť, že si hru užíval. Potom ako strelil gól, mu spadol kameň zo srdca, lebo tých šancí mal naozaj veľa,“ povedal krátko po súboji expert RTVS Marián Gáborík.

Niekdajší výborný kanonier NHL i slovenskej reprezentácie mal na mysli predošlé zápasy, kedy sa náš kapitán nevedel gólovo presadiť. Naposledy sa mu to podarilo v prvom súboji šampionátu proti Francúzom.

Tomáša Tatara bol však plný ľad. Najviac to bolo vidieť v závere stretnutia, keď počas presilovky nezišiel z ľadu. Jeho spoluhráči naňho smerovali väčšinu prihrávok, aby skompletizoval hetrik.

Rybička a robinzonáda

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sám Tomáš Tatar po ňom naozaj túžil. Dokazovala to najmä situácia, kedy sa doslova hodil po odpálenom puku dánskeho hráča.

„Aj tá rybička v jeho podaní, dokonalá robinzonáda počas presilovky...,“ pokračoval Gáborík. „Naozaj, brutálny zápas v jeho podaní,“ dodal analytik RTVS , ktorý poukazoval aj na jeho ďalší veľký prínos.

„Bolo ho totiž cítiť aj na striedačke. Snažil motivovať ostatných. Stále bol vokálny tak, že rozprával na mužstvo. Zaslúžene najlepší hráč zápasu,“ uzavrel svojho úvodné hodnotenie zápasu.

Tomáša Tatar sa tak spolu s celým mužstvom už môže tešiť na štvrtkový štvrťfinálový duel.

V ňom Slováci nastúpia v Tampere proti domácemu Fínsku od 19:20 hod. A RTVS bude opäť pri tom. Priamy prenos môžu diváci sledovať 26. mája na stanici :ŠPORT a ONLINE aj na našom webe.

Štvrťfinále (26. máj)

  • 15:20 hod. Nemecko - Česko (Helsinki)
  • 15:20 hod. Švédsko - Kanada (Tampere)
  • 19:20 hod. Fínsko - Slovensko (Tampere)
  • 19:20 hod. Švajčiarsko - USA (Helsinki)

Duel bude možné sledovať aj prostredníctvom našej mobilnej aplikácie. Licencia umožňuje vysielať stream len v rámci Slovenska. Očakávaný súboj našich budete môcť sledovať aj v zahraničí. Stačí si vo štvrtok naladiť Rádio Slovensko, kde prinesieme prenos v živom prenose.

Tak neprepínajte, tá pravá hokejová horúčka sa ešte len začína.

25 50 75 90

Galéria

Tomáš Tatar po strelení gólu. Tomáš Tatar sa teší z gólu. Pavol Regenda strelil gól na MS v hoekji 2022 Dánsku. Adam Húska v zápase na MS v hokeji 2022.
Foto: TASR, SITA

Živé vysielanie ??:??

Televízia