Úvod Novinky Šport
Komentátori RTVS sa bavili, Nemec po góle tŕpol, Tatar sa usmieval
Komentátori RTVS sa bavili, Nemec po góle tŕpol, Tatar sa usmieval

Komentátori RTVS sa bavili, Nemec po góle tŕpol, Tatar sa usmieval

Šimon Nemec sa tešil z premiérového gólu, takmer mu ho ale rozhodcovia neuznali.

Záverečný zápas Slovákov v skupine A hokejových majstrovstiev sveta priniesol vytúžený postup do štvrťfinále. Po triumfe 7:1 nad Dánskom sa totiž mohli radovať z účasti medzi top 8 najlepšími tímami na šampionáte.

Na konci duelu so severanmi však prišlo k viacerým kurióznym momentom. Najprv sme sa rozplývali nad presilovkou našich chlapcov, ktorú zužitkoval Šimon Nemec.

Predtým ešte nad robinzonádou Tomáša Tatara, ktorý túžil dať v zápase tretí gól.

Dáni reklamovali robinzonádu Tatara

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A práve tento moment si lavička Dánska vyžiadala od rozhodcov preveriť. Zdalo sa im totiž, že náš kapitán zasiahol puk rukou, čo by znamenalo prihrávku nedovoleným spôsobom a gól by neplatil.

Lenže po zhliadnutí videa bolo jasné, že sa tak neudialo. Gól platil a rozradostený Tomáš Tatar následne na lavičke začal dvíhať ruky. Za neúspešnú trénerskú výzvu Dánsko dostalo dvojminútový trest.

„Áno, jeden z rozhodcov, s „céčkom“ na drese, sa už teší,“ smial sa komentátor RTVS Pavol Gašpar, ktorý takto odľahčene prirovnal Tomáša Tatara k arbitrom na ľade.

Nálada na komentátorskom stanovišti ešte vygradovala, keď svoj postreh doplnil Vladimír Országh.

„A teší sa aj Šimon Nemec, ktorý nemusí vrátiť puk,“ žartoval expert RTVS. Rozhodcovia však s udeľovaním trestov neskončili.

Výmena plexiskla

Muži v pruhovanom sa vrátili k incidentu, ktorý sa odohral tesne po strelení gólu Šimona Nemca. Mads Lauridsen neudržal emócie a udrel hokejkou o plexisklo, ktoré následne prasklo. A tento skrat ho vyšiel draho. Rozhodcovia mu udelili osobný trest na 10 min. za nešportové správanie.

Celú situáciu zavŕšili organizátori, ktorí museli poškodené plexisklo vymeniť. Posledné slovo v zápase mali Slováci. V následnej presilovke zápasu našich napokon Pavol Regenda stanovil skóre stretnutia na 7:1.

Slováci sa tak mohli tešiť z postupu do štvrťfinále. Zverencov Craiga Ramsayho v ňom čaká domáci tím Fínska, s ktorým sa stretnú v Nokia Arene od 19:20 hod.

A diváci RTVS budú pri tom. V priamom prenose vysielame duel na stanici :ŠPORT, ako aj na našom webe ONLINE.

Tak neprepínajte, hokejová horúčka sa ešte len začína.

25 50 75 90

Galéria

Craig Ramasy na lavičke SR. Pavol Regenda Slovensko po postupe do štvrťfinále. Hokejisti SR sa tešia z gólu na Ms v hokeji 2022
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia