Úvod Novinky Šport
Valábik o Slafkovskom: Nedá sa ignorovať, akú budúcnosť má tento chalan
Valábik o Slafkovskom: Nedá sa ignorovať, akú budúcnosť má tento chalan

Valábik o Slafkovskom: Nedá sa ignorovať, akú budúcnosť má tento chalan

Analytik RTVS zhodnotil kvality Juraja Slafkovského po víťazstve nad Kazachstanom.

Hviezda Juraja Slafkovského žiari naplno aj na MS v hokeji 2022. Na svojom konte má 5 bodov za dva góly a tri asistencie. Ten ostatný si pripísal po trestnom strieľaní v zápase proti Kazachstanu.

Pozrite si, ako okomentovali analytici RTVS Boris Valábik a Marián Gáborík nielen tento samostatný nájazd Juraja Slafkovského.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Trestné strieľanie vybojoval Juraj Slafkovský v 35. minúte dôležitého zápasu proti Kazachstanu.

„Ako si on dokázal spraviť kľučku medzi dvoch hráčov a potom, keď sa 120-kilogramové hovädo valí na bránku, tak to už nikto nezastaví, iba faul,“ povedal bez servítky Marián Gáborík.

A dodal, že to bolo krásne prevedenie samostatného nájazdu.

Lepší ako Shane Wright

Juraj Slafkovský sa stal aj najlepších hráčom zápasu. Okrem gólu z nájazdu na 4:2 uhral veľa súbojov, bol silný na puku, vytváral šance pre spoluhráčov a v priemere strávil takmer osem minút na ľade v každej tretine.

„Nedá sa ignorovať, akú budúcnosť má tento chalan,“ uviedol Boris Valábik s tým, že jasne naznačil, v ktorom zámorskom tíme by sa Slafkovský mal po drafte ocitnúť.

„Montreal, nespite! Neexistuje, že takého hráča prenecháte New Jersey,“ povedal expert RTVS a dodal: „ak ho nezoberie Montreal, tak to je najhlúpejší ťah.“

Juraja Slafkovského dokonca povýšil nad predpokladanú jednotku draftu mladého kanadského hráča Shanea Wirghta.

„Shanea Wrighta som nevidel hrať, no nemôže byť lepší ako tento chalan (Juraj Slafkovský, pozn. red.)."

Jeho slová chvály na adresu najužitočnejšieho hráča zimnej olympiády v Pekingu doplnil aj Marián Gáborík: „Ako si povedal, budúcnosť je pre neho veľmi žiarivý a je to na ňom.“

Juraj Slafkovský v pozápasovom rozhovore ohodnotil celý zápas a takisto aj samostatný nájazd. Koho v ňom napodobnil? Pozrite si video.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenskú reprezentáciu po vydretých troch bodoch proti Kazachstanu čakajú ešte dva zápasy v základnej skupine, ktoré musí vyhrať, aby pomýšľala o postupe do štvrťfinále.

  • 21.5. (sobota) Slovensko – Taliansko 19:20 h.
  • 24.5. (utorok) Slovensko – Dánsko 15:20 h.

Duely opäť vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT i ONLINE. Súboje sa začínajú o 19:20 hod. a 15:20 hod, pričom naše štúdio štartujeme už o 19:00 hod a o 15:00 hod.

25 50 75 90

Galéria

Juraj Slafkovský v zápase proti Kazachstanu Juraj Slafkovský sa raduje s divákmi z gólu zo samostnatného nájazdu v zápase proti Kazachstanu Juraj Slafkovský strieľa gól po trestnom strieľaní proti Kazachstanu Juraj Slafkovský sa teší s divákmi z gólu zo samostnatného nájazdu proti Kazachstanu.jpg Juraj Slafkovský si vychutnáva oslavy divákov po góle proti Kazachstanu Slovenskí hokejisti v zápase proti Kazachstanu

Živé vysielanie ??:??

Televízia