Úvod Novinky Šport
MS vo futbale 2022: Päť najväčších očakávaní podľa RTVS
MS vo futbale 2022: Päť najväčších očakávaní podľa RTVS

MS vo futbale 2022: Päť najväčších očakávaní podľa RTVS

MS vo futbale 2022 sa začínajú v nedeľu 20. novembra. 

Rebríček piatich najväčších očakávaní na 22. svetovom šampionáte podľa RTVS zaznel v diskusnej relácii Beseda: O športe, ktorú nájdete v archíve na webe RTVS. Moderovali ju Marcel Merčiak a Ľuboš Hlavena. Hosťami boli Ladislav Borbély a Ján Kocian.

Dokáže sa Nemecko vrátiť medzi elitu? 

Na turnaji pred štyrmi rokmi Nemecko ani nepostúpilo do vyraďovacej fázy. Prehralo s Mexikom a aj s Južnou Kóreou. Majster sveta z roku 2014 sa pokúsi vrátiť na popredné pozície pod vedením trénera Hansiho Flicka.

Postúpi Mexiko do štvrťfinále?

Mexičania postúpili do osemfinále na ostatných siedmich šampionátoch, no ani jeden z týchto pokusov nepremenili na postup medzi osem najlepších tímov. O štvťfinálový zápas sa vynasnažia aj v Katare.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Pridá Brazília šiesty titul?

Päťnásobný majster sveta čaká na šiesty titul 20 rokov. Brazília verí, že mágia dvojkových rokov ju bude sprevádzať i v Katare. Na papieri vyzerá jej mužstvo najlepšie zo všetkých. Rešpekt vzbudzuje najmä ofenzívna sila kanárikov.

Prekročí Afrika svoj tieň?

Len Kamerun, Senegal a Ghana hrali vo štvrťfinále majstrovstiev sveta. Medzi najlepšie štyri tímy sa nedostala ani jedna reprezentácia z Afriky. Na katarskom šampionáte sa verí najmä Senegalu.

Zažijeme v Katare korunováciu kariéry Messiho alebo Ronalda?

Oboch velikánov čaká piaty a posledný svetový šampionát. Lionel Messi vie, že bez titulu majstra sveta nebude takou legendou, akou bol Diego Maradona. Silné mužstvo má nielen Argentína, ale aj Portugalsko Cristiana Ronalda, ktorý je európskym šampiónom z roku 2016.

Všetkých 64 stretnutí MS vo futbale 2022 vysielame na okruhu :ŠPORT a na webe RTVS. Novinky, výsledky, archív a súťaž sú k dispozícii na špecializovanej podstránke futbal.rtvs.sk.

25 50 75 90
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia