Úvod Novinky Tipy z programu
Vianoce s RTVS: Popoluška aj premiéra rodinnej komédie Kôň
Vianoce s RTVS: Popoluška aj premiéra rodinnej komédie Kôň

Vianoce s RTVS: Popoluška aj premiéra rodinnej komédie Kôň

Prinášame niekoľko tipov na televízne programy počas vianočných sviatkov.

Strávte najkrajšie sviatky roka v spoločnosti RTVS a sledujte overené klasiky, ale aj množstvo premiér, ktoré sme pre vás pripravili vo vysielaní Jednotky a Dvojky.

Úvodná zvučka Troch orieškov pre Popolušku sa rozozvučí 24. decembra večer, tesne po štedrej večeri.

Popoluška

Rozprávkový film s Libušou Šafránkovou mal premiéru v roku 1973, odvtedy sa každoročne teší obrovskej priazni televíznych divákov.

Ak hľadáte vianočnú komédiu pre celú rodinu, rozhodne si nenechajte ujsť snímku Kôň. Odvysiela ju Jednotka rovnako 24. decembra.

kon.jpg

Momentka z nakrúcania nového filmu Kôň. Zdroj foto: RTVS

Je to príbeh učiteľa Jána, ktorý si pred Vianocami donesie domov živého koňa. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby nebýval v paneláku na druhom poschodí.

V prvý sviatok vianočný môžete vďaka televíznej obrazovke nahliadnuť do Zakliatej jaskyne. Film Mariany Čengel Solčanskej je kombináciou rodinného a fantasy žánru.

V rozprávke si zahrala Martina Zábranská, ale aj Táňa Pauhofová, Petra Dubayová, Marko Igonda, Karel Dobrý a ďalší skvelí herci.

V premiére počas Vianoc uvedieme aj ďalšie filmy – Láska v Monaku, Moje najdrahšie deti či animák Tvojazem, ktorý bol podobne ako Zakliata jaskyňa len nedávno v kinách.

Chýbať však nebude ani Kráľ Drozdia brada, Byl jednou jeden král, Sváko Ragan, Vianočné oblátky, Sebechlebskí hudci či Dobrý vojak Švejk.

Dvojka nielen v znamení pocty Mekymu

Dvojka odvysiela 24. decembra vianočný koncert Simy Magušinovej.

V prvý sviatok vianočný sa diváci môžu tešiť na film Ivety Malachovskej venovaný Petrovi Dvorskému, ale na poctu Edite Gruberovej.

Spomínať budeme aj na zosnulého Miroslava Žbirku, a to 26. decembra.

Meky Žbirka

Legendu slovenskej pop music si pripomenieme dokumentom Meky, po ktorom bude v premiére nasledovať spomienkový koncert plný skvelých vystúpení a spomienok.

V televíznej premiére uvedie Dvojka aj film o Dežovi Hoffmanovi, fotografovi Beatles. Podrobný televízny program v televízii, ale aj v rozhlase zverejníme na našom webe a sociálnych sieťach už čoskoro.

25 50 75 90
Zdroj foto: youtube.com/warnermusicczechrepublic

Živé vysielanie ??:??

Televízia