Úvod Novinky Zaujímavosti
Klasické džemy trochu inak. Stačí jediná ingrediencia
Klasické džemy trochu inak. Stačí jediná ingrediencia

Klasické džemy trochu inak. Stačí jediná ingrediencia

Nebojte sa experimentovať a pripravte si famózne džemy podľa receptov z Tajomstva mojej kuchyne.

V nedeľu sa už tradične rozpálili všetky panvice, hrnce a pekáče v našej televíznej kuchyni, ktorej vládnu šikovné ruky Gaba Kocáka a Anky Šiškovej.

Skvelí kuchári z relácie Tajomstvo mojej kuchyne aj tentokrát pripravili lahodné obedové menu plné tradičných, ale aj prekvapivých chutí. Herečka upiekla teľacinku na červenom víne, ktorú podávala so štuchanými zemiakmi.

Gabo dostal chuť na ráznejšie chute, a preto sa v nedeľu zameral na recepty pre dospelých. Najprv s Ankinou pomocou uvaril dva druhy netradičných džemov, potom sa vrhol na dezert v podobe rumových pampúšikov s rebarborou a jahodami.

Mandarínkový džem s marhuľovicou a černicový džem s borovičkou

Verte, že ak pripravíte džem podľa Gabovho receptu, každého stravníka zaručene ohúrite. Varenie vám nezaberie veľa času a výsledok bude skutočne famózny.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Skúsený šéfkuchár prezradil, že pri príprave džemov rád experimentuje. Ak máte napríklad radi koreniny či bylinky, môžete do džemu pridať napríklad rozmarín, tymian alebo mätu. Do mandarínkového džemu môžete primiešať aj tekvicu.

Alkohol aj bylinky však pridávajte až ku koncu varenia, aby vám nevyprchali chute a vône. Keď sa ovocie začne rozpadávať, džem môžete naliať do pohárov.

Gabo hmotu nepasíroval, no ak preferujete jemný džem bez kúskov ovocia, jednoducho ho popučte a prepasírujte. Následne nechajte džem v pohároch odležať, schladiť a stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ostatné recepty z poslednej epizódy nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

Nenechajte si ujsť premiérovú epizódu Tajomstva mojej kuchyne, ktorú ponúkame v nedeľu o 18:15 hod. na Jednotke a live na webe RTVS.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Galéria

Tajomstvo mojej kuchyne, recept Anna Šišková.jpg Tajomstvo mojej kuchyne, recept.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia