Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 14.09.2019, Vajon minden korszaknak, így tehát a mainak is szüksége van-e a színházra? És most is ugyanazt értsük-e a népszínházi arculaton, mint a Shakespeare korabeli volt, azaz, hogy a kétkezi munkás és a diplomás ember is szívesen beüljön a nézőtérre? Ez a törekvés mennyire enged helyet a kísérletezésnek, az új dolgoknak, kiváltképpen, ha a felvidéki néző inkább a könnyedebb műfajt, különösen az operettet szereti?! És egy 67 esztendeje fennálló kőszínháznak mennyiben jelentenek konkurenciát az úgynevezett független társulatok? Más témaként pedig: hol tart a Nyitra megyei önkormányzat által az intézményvezetői posztokra tavasszal kiírt pályázati eljárás? Miklósi Péter az utóbbiról telefonon Farkas Ivánnal, az MKP megyei frakcióvezetőjével, a színtársulat dolgairól pedig Tóth Tiborral, a Komáromi Jókai Színház igazgatójával beszélget.