Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Spoznajte tajomstvo zdravšieho pečenia. Stačí jediná ingrediencia
Spoznajte tajomstvo zdravšieho pečenia. Stačí jediná ingrediencia

Spoznajte tajomstvo zdravšieho pečenia. Stačí jediná ingrediencia

Aj sladký dezert môže byť zdravý, ak doň pridáte tie správne ingrediencie. Finalisti šou Pečie celé Slovensko vedia, ako na to.

Rozhodli ste sa, že od nového roka začnete žiť zdravšie, budete viac športovať a jesť viac zeleniny a ovocia? Zároveň však milujete pečenie a poobednú kávičku bez chutných koláčikov si neviete predstaviť?

V tom prípade musíte vyskúšať recepty na zdravšie dezerty, v ktorých hrá hlavnú rolu sladučká mrkva plná vitamínov. Ak ste doteraz používali mrkvu iba do polievok či slaných jedál, budete prekvapení, aké skvelé dezerty sa z nej dajú pripraviť.

Nebojte sa nových kombinácií

Súťažiaci v šou Pečie celé Slovensko jednoznačne dokázali, že mrkvové dezerty sú všetko, len nie nudné.

Mrkvový darček od Katky - Pečie celé Slovensko, recept.jpg

Milovníci tradičnejších chutí iste radi vyskúšajú Julkin mrkváč s orechmi a mascarpone, pre odvážnejších je zase Mrkvový darček od Katky, ktorý spája netradičné chute do lahodného celku.

Ak radi experimentujete a obľubujete dezerty s ovocím, určite vyskúšajte recept na Ingin mrkvový koláč Earl Grey s mangom, ktorý svojou výnimočnou chuťou ulahodí aj najnáročnejším maškrtníkom.

Marekova mrkvová torta - Pečie celé Slovensko, recept.jpg

Aj pre skúsených cukrárov bude Marekova mrkvová torta s pomarančmi výzvou, no verte, že výsledok rozhodne stojí za to. Nádherná torta, ktorá pripomína umelecké dielo, je jedinečným zážitkom pre chuťové poháriky.

Sladká bodka na záver

Svoj obľúbený mrkvový dezert pripravil aj víťaz šou Pečie celé Slovensko. Miňo v súťaži predstavil recept na mrkvovú tortu s mascarpone. Cesto na nadýchaný korpus pripravil z mrkvy, orechov, mascarpone či tvarohu. Zmes zázvoru, škorice a vanilky mu dodali jedinečnú vôňu a chuť.

Marekov mrkvový dezert - Pečie celé Slovensko, recept.jpg

Sladkú polevu z bielej čokolády a smotany na šľahanie Miňo ozdobil maličkými čokoládovými mrkvičkami.

Viac originálnych receptov na mrkvové dezerty našich súťažiacich nájdete na webe šou Pečie celé Slovensko. Pripravte si netradičný dezert a užite si sladké potešenie bez výčitiek.

FOTO: Facebook / Pečie celé Slovensko

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia