Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 16.09.2017, Az új szezon tervezett bemutatóinak központi gondolatköre az egyéni döntések következményei, a kiközösítés meg a magány lesz a 65. évadába lépett Komáromi Jókai Színházban. De mi módon tud a színházművészet folyamatosan lüktetni, odafigyelni az új helyzetekre, társadalmi áthallásokat közvetítve az érdeklődés fókuszában maradni – és ha kell, akár provokatívnak vagy progresszívnak lenni? És a színészdirektornak vajon mi a véleménye a nonprofit szervezetekként, esetleg más formákban jelentkező társulatok adta konkurenciáról, illetve mit jelent számára, ha szülőfalujában, az ország legeslegkeletibb csücskében, a határfalu Nagyszelmecen az országos tanévnyitón szavalhat. Tóth Tiborral, a Komáromi Jókai Színház igazgatójával Miklósi Péter beszélget.