Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rímska pizza

Rímska pizza


Ikona hodin

2 hod.

Ikona počet porcií

20 porcií

Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia Ikona hodnotenia
Ikona tlačenia

Popis

Doplniť podľa vysielania.

Ingrediencie

Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g pizza múky chrumkavej
  • 4 g sušeného droždia
  • 350 ml vody
  • 20 g olivového oleja
  • 10 g morskej soli
Omáčka
  • 200 g paradajok
  • 1 PL čerstvého oregana
  • 2 PL oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL cukru
  • soľ a korenie
  • strúhaný chren
Obloženie
  • čerstvá bazalka
  • 500 g syru burrata
  • 300 g šunky
  • nakladané reďkovky
  • čerstvý chren
  • olivový olej
  • klíčky reďkovky

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • panvica
  • hrniec
  • kameň na pečenie
  • papier na pečenie
  • sitko

Postup

  1. Cesto - Suroviny na cesto dáme do robota a hákom na hnetenie vypracujeme nelepivé vláčne cesto. Dáme kysnúť na 30°C 30 min do vyhriatej rúry. Potom prenesieme na vyhriaty kameň na pizzu, Vytvarujeme obdĺžnik a natrieme paradajkovou omáčkou, natrháme syr burratu. Pečieme na programe gril na 250°C približne 20 min.
  2. Omáčka - Na oleji do sklovita opražíme cibuľku nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak, olúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a strúhaným chrenom. Rozmixujeme, prepasírujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Nanesieme na pizzu.
  3. Po upečení ozdobíme vybranými surovinami. Na záver nastrúhame čerstvý chren a posypeme klíčkami reďkovky.

Ingredience

Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g pizza múky chrumkavej
  • 4 g sušeného droždia
  • 350 ml vody
  • 20 g olivového oleja
  • 10 g morskej soli
Omáčka
  • 200 g paradajok
  • 1 PL čerstvého oregana
  • 2 PL oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL cukru
  • soľ a korenie
  • strúhaný chren
Obloženie
  • čerstvá bazalka
  • 500 g syru burrata
  • 300 g šunky
  • nakladané reďkovky
  • čerstvý chren
  • olivový olej
  • klíčky reďkovky

Pomôcky

  • kuchynský robot
  • panvica
  • hrniec
  • kameň na pečenie
  • papier na pečenie
  • sitko

Postup

  1. Cesto - Suroviny na cesto dáme do robota a hákom na hnetenie vypracujeme nelepivé vláčne cesto. Dáme kysnúť na 30°C 30 min do vyhriatej rúry. Potom prenesieme na vyhriaty kameň na pizzu, Vytvarujeme obdĺžnik a natrieme paradajkovou omáčkou, natrháme syr burratu. Pečieme na programe gril na 250°C približne 20 min.
  2. Omáčka - Na oleji do sklovita opražíme cibuľku nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak, olúpané paradajky, dochutíme soľou, korením a strúhaným chrenom. Rozmixujeme, prepasírujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Nanesieme na pizzu.
  3. Po upečení ozdobíme vybranými surovinami. Na záver nastrúhame čerstvý chren a posypeme klíčkami reďkovky.