Logo Pečie celé Slovensko

Viliamova torta peň s lesným ovocím

Peň s lesným ovocím torta

Kreatívna výzva

Recepty od Viliama

Ingrediencie

Čokoládový korpus

  • 7 vajec
  • 360g kryštálový cukor
  • 345g polohrubá múka
  • 15g kakao
  • 1ks kypriaci prášok
  • 120g mlieko

Stracciatella cream

  • 500g mascarpone
  • 500g smotana 30%
  • 90g práškový cukor
  • 100-200g nakrájanej čokolády

Čučoriedkovo - malinový compoté

  • 33g kryštálový cukor
  • 108g dextróza
  • 10g pektin NH
  • 300g čučoriedky (mrazené)
  • 300g maliny (mrazené)

Čokoládová ganache

  • 220g čokoláda
  • 210g smotana 30%
  • 50g maslo

Sirup z vodky

  • 100g kryštálový cukor
  • 100g voda
  • 50g vodka

Ozdoba na tortu

  • 350g mliečna čokoláda
  • 4ks fólia na čokoládu (40x30 cm)
  • kakao

Postup

    1. Čokoládový korpus - oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a 90g cukru vyšľaháme sneh
    2. Zo žĺtok a 270g cukru vyšľaháme nadýchanú penu, do ktorej vmiešame mlieko
    3. Do žĺtkovej zmesi vmiešame suché preosiaté suroviny (múka, kakao a kypriaci prášok)
    4. Nakoniec ručne vmiešame vyšlahaný sneh a dáme piecť do vymastenej a vysypanej tortovej formy na 180 stupňov na cca 45-50 minút
    5. Upečené a vychladené korpusy nakrájame na 4 pláty
    6. Stracciatella cream - mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a pomocou metličiek vyšľaháme na nadýchaný krém
    7. Do krému vmiešame čokoládu a dáme ho do chladničky
    8. Čučoriedkovo-malinový compoté - čokoládu a maslo si dáme do misky
    9. Smotanu si dáme variť do bodu varu
    10. Horúcu smotanu vylejeme k čokoláde a maslu, ktorú najskôr zmiešame ručne a následne ponorným mixérom
    11. Ganache si dáme vykryštalizovať do chladničky
    12. Sirup z vodky: vodu a cukor varíme do bodu varu a pri cca 50 stupňoch pridáme vodku
    13. Sirupom potrieme korpusy

Viliam

Viliam je najmladším súťažiacim v šou. Pečenie ho uchvátilo pred štyrmi rokmi, kedy pre zranenie musel obmedziť šport. Absolvoval niekoľko cukrárskych kurzov venovaných francúzskym dezertom a čokoláde.

Pozrieť si Viliamove recepty