Logo Pečie celé Slovensko

Big Ben podľa Alenky

Big Ben podľa Alenky

Kreatívna
výzva

Recepty od Alenky

Ingrediencie

Svetlé sušienky

  • 340 g maslo
  • 200 g práškový cukor
  • 520 g hladká múka

Kokosové sušienky

  • 240 g hladká múka
  • 120 g práškový cukor
  • 100 g kokos
  • 3 lyžice kakao
  • ½ prášok do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 220 g maslo
  • štipka soli
  • 1 lyžica rum
  • 100 g horká čokoláda
  • Modelovacia hmota

Postup

  1. Na sušienky všetko spolu zmiešame a urobíme dve cestá, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút
  2. Z cesta vykrojíme všetky časti a pečieme ich pri teplote 170 stupňov cca 16 minút
  3. Pri výrobe monumentu použite na lepenie jednotlivých častí roztopenú čokoládu a modelovaciu hmotu na dotvorenie detailov

Alenka

Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama.

Pozrieť si Alenkine recepty