Logo Pečie celé Slovensko

Ingin brusnicový cheesecake

Brusnicový cheesecake

Osobná
výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Cesto

  • 150g kryštálový cukor
  • Štipka soli
  • 220g hladka muka
  • 60g kakao
  • 150g maslo
  • Štipka mletého koriandru

Plnka

  • 630g cremecheese
  • 400g varené salko
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtka

Brusnicové kompote

  • 250g brusnicové pyré
  • 90g mrazom sušené brusnice
  • 80g cukor kryštálový
  • 4g pektín
  • Trochu citrónovej šťavy

Postup

  1. Suché ingrediencie zmiešame, pridáme maslo, vymiešame, dáme do formy a do chladničky. Pripravíme si plnku
  2. Cremecheese zmiešať so salkom, vajíčkami. Vyložiť na korpus, piecť 10 min. na 250 stupňov a 40 – 50 min. na 160 stupňov
  3. Pyré zohriať. Pridať cukor s pektínom a znova zohriať. Pridať citrónovú šťavu a vyliať na cheesecake

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty